Share

Na de uitschakeling van de Belgian Red Flames voor het WK 2019 in Frankrijk is er een nieuwe bijeenkomst voorzien van maandag 5 tot en met zaterdag 11 november 2018. Het team van bondscoach Ives Serneels gaat dan immers kort drie dagen op stage naar Nieuwpoort en vervolgen hun afzondering in Tubeke!

Oorspronkelijk zou er een oefenduel gespeeld worden tegen Polen maar die ontmoeting gaat uiteindelijk niet door. Wel is er nu een stage voorzien in Nieuwpoort met als afsluiter een trainingswedstrijd op zondagochtend 11 november 2018 tegen een Franse B-selektie. Volgend jaar is er op vrijdag 22 februari 2019 de loting voor de voorronde van het EK 2021 waarna er dan in principe eind februari begin maart 2019 opnieuw wordt deelgenomen aan de Cyprus Women’s Cup.

Daarna is het uitkijken tegen welke WK-deelnemers de Belgian Red Flames gaan oefenen. Met wereldkampioen Verenigde Staten (*), Canada, Australië, Brazilië, Chili, … zijn er immers al heel wat mogelijke tegenstanders die vlak voor het WK 2019 in Frankrijk ongetwijfeld oefenwedstrijden zullen willen spelen in Europa of in de buurt van Frankrijk. De vraag is of de KBVB het initiatief zal nemen om een of enkele van deze toplanden in het vrouwenvoetbal uit te nodigen om tegen de Belgian Red Flames te oefenen. Als je internationaal immers nog een stap vooruit wil maken dan zijn duels tegen dergelijke tegenstanders onontbeerlijk in het verdere groeiproces van de Belgian Red Flames!

Lees nog over Zwitserland – België in Biel:
Vrouwenteam.be

Lees over Aline Zeler die stopt als international:
Vrouwenteam.be

Lees over het WK 2019 in Frankrijk via:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Lees over het EK 2021:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: (*) Wereldkampioen Verenigde Staten speelt bijvoorbeeld al op donderdag 8 november 2018 in Lissabon tegen Portugal en op dinsdag 13 november 2018 in Glasgow tegen Schotland! Ondertussen is ook bekend geworden dat de FIFA zowat 44 miljoen euro zal verdelen gespreid over de 24 WK-deelnemers. De winnaar krijgt straks na Frankrijk 2019 26 miljoen euro wat een verdubbeling is van het vorige bedrag. Daarnaast wordt er een totaal van 17 miljoen euro voorzien voor de voorbereiding van alle deelnemers en krijgen de clubs die speelsters hebben die aanwezig zijn op het WK 2019 een vergoeding per speelster!

Share