Share

Nadat afgelopen weekend de Super League hervatte in het Belgische vrouwenvoetbal is het deze week de beurt aan het Europese topvoetbal bij de mannen met de heenwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Champions League en de eerste duels in de zestiende finales van de UEFA Europa League. Het duel waar gans België naar uitkijkt is uiteraard KAA Gent – VfL Wolfsburg of de wedstrijd tussen het team dat ook in het Belgische vrouwenvoetbal veel fans heeft (niet alleen bij de vrouwelijke Buffalo’s) en de club waar Belgian Red Flame Tessa Wullaert sinds het begin van dit seizoen speelt.

Jassina Blom aan de bal voor KAA Gent Ladies op het kunstgrasveld in Oostakker waar ze toekomende vrijdag even terugkeert met haar nieuwe club DVC Eva's Tienen. Foto - David Catry

Jassina Blom aan de bal voor KAA Gent Ladies op het kunstgrasveld in Oostakker waar ze toekomende vrijdag even terugkeert met haar nieuwe club DVC Eva’s Tienen. Foto – David Catry

Jassina Blom, op dit ogenblik speelster in de Super League bij DVC Eva’s Tienen, is één van die vele fans van het team van Hein Vanhaezebrouck en zij sprak na afloop van het competitieduel tegen leider RSC Anderlecht, dat op zaterdag 13 februari 2016 op 0-0 eindigde, even over de terugkeer van publiekslieveling Mbark Boussoufa en over haar favoriete club waartegen ze toevallig ook nog komende vrijdag 19 februari 2016 op de 12de speeldag in de Super League moet aantreden. De aftrap van dat duel KAA Gent Ladies – DVC Eva’s Tienen is overigens om 20u30 in Oostakker!

Luister naar Jassina Blom (DVC Eva’s Tienen):

Ondertussen hervatte de competitie afgelopen weekend ook voor Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg) in Duitsland. De Belgian Sparkle Red Flame ging met haar club op bezoek bij Werder Bremen waar er met 0-3 werd gewonnen. Tessa Wullaert mocht na 74 minuten wedstrijd invallen voor de Noorse Caroline Hansen die VfL Wolfsburg in de nabijheid van het Weserstadion al na 3 minuten op voorsprong had gebracht (0-1). Daarna scoorden ook nog de Zwitserse international Vanessa Bernauer (0-2, 19de minuut) en de Duitse international Lena Goessling (0-3, 34ste minuut).

Tessa Wullaert tijdens de opwarming met VfL Wolfsburg. Foto - David Catry

Tessa Wullaert tijdens de opwarming met VfL Wolfsburg. Foto – David Catry

In de stand blijft VfL Wolfsburg tweede met 25 punten op 12 punten van leider Bayern München dat thuis slechts met het kleinste verschil won tegen 1.FC Köln dankzij een doelpunt van de ingevallen international van vrouwelijk Oranje Vivianne Miedema (1-0, 77ste minuut). Ook 1.FFC Frankfurt, het team van Jackie Groenen en van de in Eupen geboren Kathrin Hendrich, heeft nu 25 punten na een 4-1-overwinning op maandag 15 februari 2016 thuis in de derby tegen Hoffenheim. Toekomende zaterdag 20 februari 2016 ontvangt VfL Wolfsburg op de 14de speeldag leider Bayern München. De aftrap van die topaffiche is om 12 uur 15 en dat duel is rechtstreeks te zien op Eurosport en DFB TV!

Bekijk de hoogtepunten van Werder Bremen-VfL Wolfsburg met dank aan DFB TV:
DFB TV

Lees nog meer over de 11de speeldag in de Super League:
Vrouwenteam.be

Share