Share

Op zaterdag 27 oktober 2018 stond er in de Franse D1 Féminine een Belgische ontmoeting op het programma. Montpellier, het team van Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman, moest op bezoek bij Lille OSC, de club van Belgian Red Flames Maud Coutereels, de geblesseerde Jana Coryn en Silke Demeyere.

Sandie Toletti aan de bal voor Montpellier, Silke Demeyere is waakzaam in de buurt! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Montpellier, een club die de voorbije jaren steevast meedoet voor het ticket in de UEFA Women’s Champions League, kende dit jaar een valse start. Na 6 speeldagen had het al 4 keer verloren, 1 keer de punten gedeeld en slechts 1 keer gewonnen op de openingsdag op bezoek bij het gepromoveerde Dijon (0-1). Op de 7de speeldag boekte het een tweede overwinning thuis tegen die andere promovendus FC Metz met dubbele cijfers 11-0 in een wedstrijd waarin ook Janice Cayman haar eerste competitiedoelpunt van het seizoen lukte vanop de stip. Voor het bezoek aan Rijsel stond Montpellier slechts op een 8ste plaats met 7 punten uit 7 duels. Rijsel stond 10de met 6 punten uit 7 wedstrijden maar het kon thuis tegen Montpellier geen beroep doen op de langdurig geblesseerde aanvallers Jana Coryn en Ouleymata Sarr!

Lina Boussaha (Lille OSC) en Clarisse Le Bihan (Montpellier) strijden om de bal! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Wie dacht dat Montpellier makkelijk over Rijsel heen zou lopen kwam bedrogen uit. De bezoekers domineerden wel maar het was al vroeg duidelijk dat het bij het team van trainer Jean-Louis Saez dit seizoen vooral bij de afwerking fout loopt. In het begin van de wedstrijd keerde doelvrouw Elisa Launay van Rijsel pogingen van Virginia Torrecilla en een kopbal van Clarisse Le Bihan. Ze had meeval toen een trap van Sakina Karchaoui op de lat belandde en de Franse international korte tijd later de paal trof. Op het einde van de eerste helft ging ook nog een schot van Clarisse Le Bihan over doel. Montpellier scoorde wel iets over halfweg de eerste helft toen Stina Blackstenius op aangeven van Clarisse Le Bihan de score opende (0-1, 24ste minuut). Nog voor de rust lukte Rijsel, dat in het begin even gevaarlijk was met een schot van Lina Boussaha dat naast ging, de gelijkmaker. Heloise Manguy bracht de bal vanop rechts knap voor en Danielle Tolmais was bij de pinken om binnen te tikken (1-1, 36ste minuut).

Carla Polito (Lille OSC) speelt Emma Stina Blackstenius van Montpellier uit! Rijsel speelde een sterke wedstrijd! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Montpellier domineerde maar al in het begin mikte de Zweedse Stina Blackstenius een open kans naast en later in de tweede helft kopte ze op aangeven van haar ingevallen landgenote Sofia Jakobsson onbegrijpelijk naast. Rijsel kreeg betere kansen in de tweede helft via Julie Dufour (nipt naast) en Danielle Tolmais (kopbal over doel) maar het bleef vechten voor wat het waar was en haalde zo een verdiend gelijkspel. De hoekschoppenverhouding was na de volledige wedstrijd 1-8 in het voordeel van Montpellier, op het scorebord stond op het einde wel gewoon 1-1. Lille OSC haalde zo in het tweede seizoen op het hoogste niveau voor het eerst een punt tegen Montpellier. Vorig seizoen was het in Villeneuve d’Ascq nog 0-2 geworden terwijl er in Montpellier verloren werd met 4-1!

De wedstrijd is gespeeld en eindigde op een gelijkspel. Zowel Silke Demeyere, Janice Cayman als Maud Coutereels gaan met een punt naar huis! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***SCOREBORD:

Zaterdag 27 oktober 2018 – D1 Féminine – 8ste speeldag;
Complexe Sportif de Luchin, Camphin-en-Pévèle;

Lille OSC – Montpellier 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 24′ Stina Blackstenius 0-1, 36′ Danielle Tolmais 1-1.
Gele kaarten: 56′ Virginia Torrecilla Reyes (Montpellier), 90′ + 1′ Sarah Puntigam (Montpellier);
Scheidsrechter: Jennifer Maubacq;
Assistent-scheidsrechters: Avisen Mahadoo en Jean-Charles Delean;
Toeschouwers: 334.

Lille OSC speelde met: Elisa Launay; Jessica Lernon, Morgane Nicoli, Maud Coutereels (cap), Marine Dafeur; Heloise Mansuy, Silke Demeyere, Carla Polito, Julie Dufour, Lina Boussaha (84′ Rachel Saïdi), Danielle Tolmais (84′ Ludivine Bultel).
Trainer: Dominique Carlier.
Kwamen niet in actie: Floriane Azem, Maïté Boucly, Laetitia Chapeh Yimpa.

Montpellier speelde met: Casey Murphy; Sarah Puntigam, Anouk Dekker, Maëlle Lakrar; Marion Torrent (cap), Sandie Toletti (64′ Sofia Jakobsson), Virginia Torrecilla Reyes, Sakina Karchaoui; Janice Cayman, Stina Blackstenius, Clarisse Le Bihan (75′ Valérie Gauvin).
Trainer: Jean-Louis Saez.
Kwamen niet in actie: Lucie Esnault, Katrine Veje, Linda Sembrant.

***Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke in Camphin-en-Pévèle via:
Sportpix.be

Luister naar Sakina Karchaoui (Montpellier) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sofia Jakobsson (Montpellier) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Danielle Tolmais (Lille OSC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Julie Dufour (Lille OSC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Janice Cayman (Montpellier) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Anouk Dekker (Montpellier) dankzij Vrouwenteam TV:

***Voor de volledigheid ook nog alle uitslagen van de 8ste speeldag in de D1 Féminine 2018-19:
Lille – Montpellier 1-1;
Dijon – Rodez 1-1;
Fleury- Soyaux 1-1;
Paris FC – Bordeaux 5-0;
FC Metz – Lyon 0-5;
Gespeeld op zondag 28 oktober 2018:
PSG – En Avant Guingamp 1-0;

De stand na 8 speeldagen is:
1. Lyon 8-24 (32-1);
2. PSG 8-22 (22-3);
3. Paris FC 8-14 (15-11);
4. Dijon 8-11 (12-8);
5. Fleury 8-11 (6-4);
6. Guingamp 8-11 (7-7);
7. Bordeaux 7-11 (6-10);
8. Montpellier 8-8 (15-9);
9. Soyaux 8-8 (6-18);
10.Lille 8-7 (6-18);
11.Rodez 8-2 (4-16);
12.FC Metz 7-0 (1-27);

Bekijk alle doelpunten op de 8ste speeldag in de Franse D1 Féminine met dank aan FFF TV/Canal +:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share