Share

Belgian Red Flame Tessa Wullaert scoorde al doelpunten voor Belgische clubs als SV Zulte Waregem, RSC Anderlecht en Standard en in het buitenland deed ze dat voor VfL Wolfsburg en Manchester City. De eerste Belgische vrouwelijke Gouden Schoen is tevens topschutter bij de Belgian Red Flames met 39 goals in 75 interlands. Inmiddels speelt ook haar jongere broer Jarne voetbal bij de seniores en hij zorgde vorige zondag voor zijn eerste van het seizoen!

Jarne mocht vorig seizoen al enkele keren invallen in de eerste provinciale West-Vlaanderen bij Koninklijke Sporting Club Wielsbeke. Hij scoorde toen op zondag 17 december 2017 zijn allereerste doelpunt in die reeks in een thuiswedstrijd tegen Sassport Boezinge, een schot met rechts van binnen de zestien dat voor de 1-0 zorgde. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-1.

Jarne Wullaert staat tweede van rechts in de middelste rij! Foto – (c) KSC Wielsbeke

Afgelopen zondag 28 oktober 2018 ontving KSC Wielsbeke op de 9de speeldag op Hernieuwenburg SVV Damme. In de 3de minuut van de wedstrijd lukte Jarne Wullaert zijn eerste doelpunt van het seizoen nadat een weggewerkte hoekschop van Thomas Coopman in zijn voeten belandde net buiten het strafschopgebied. Jarne haalde uit met rechts en KSC Wielsbeke stond op voorsprong (1-0). Het werd jammer genoeg geen overwinning voor KSC Wielsbeke want SVV Damme kwam bij een zeldzame tegenprik kort voor de rust op gelijke hoogte via Thibo Gies (1-1, 40ste minuut). In de tweede helft werd niet meer gescoord! KSC Wielsbeke is in de stand voorlopig 2de met 19 punten uit 9 wedstrijden. SK Oostnieuwkerke is leider met 25 punten uit 9 duels. SVV Damme heeft op de 10de plaats net als KSC Blankenberge en KFC Poperinge 10 punten! Op zaterdag 3 november 2018 om 19 uur gaat KSC Wielsbeke op bezoek bij RC Lauwe terwijl op zondag 11 november 2018 de topaffiche op Hernieuwenburg wordt gespeeld tussen KSC Wielsbeke en SK Oostnieuwkerke met aftrap om 14u30.

Tessa Wullaert en Manchester City gaan nu zondag 4 november 2018 op bezoek bij Liverpool Ladies! Foto – (c) Manchester City Women

De volgende wedstrijd van Tessa Wullaert met Manchester City in de FA Women’s Super League is op zondag 4 november 2018 op bezoek bij Liverpool Ladies, het team van Belgian Red Flame Yana Daniëls. De aftrap is om 14 uur lokale tijd in Prenton Park, het stadion van Tranmere Rovers dat gelegen is in Birkenhead.

Voor meer over KSC Wielsbeke:
Website KSC Wielsbeke

Voor nog meer over Tessa Wullaert kan U ook terecht via Instagram:
Intagram / Tessa Wullaert

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share