Share

BS Westhoek begon in het seizoen 2017-18 met een beloftenteam in de derde provinciale West-Vlaanderen. Het eerste seizoen was vooral een leerschool want er werden veel doelpunten geslikt en er werd niet één keer gewonnen. Maar in het tweede seizoen kwam er beterschap want nog voor het einde van de heenronde heeft het team van trainer Dominique Bulteel inmiddels voor het eerst een competitiewedstrijd gewonnen.

Op zaterdag 6 oktober 2018 was het een eerste keer feest bij het beloftenteam van Blue Star Westhoek. Toen op de 6de speeldag pakten ze in hun 5de competitiewedstrijd van het seizoen hun allereerste punt ooit na een 1-1-gelijkspel thuis tegen het beloftenteam van KVK Avelgem. Jill Maes lukte op die dag vanop de strafschopstip de gelijkmaker voor de thuisploeg (1-1, 73ste minuut) nadat Jessica Provoost op het einde van de eerste helft gescoord had voor de bezoekers (0-1, 37ste minuut).

Het beloftenteam van BS Westhoek eerder dit seizoen toen het voor het eerst een punt haalde in 3de provinciale West-Vlaanderen! Foto – (c) BS Westhoek B

Op zaterdag 24 november 2018 stond er dan een topaffiche onderaan het klassement op het programma want met K. Eendracht De Haan Ladies kwam de hekkensluiter uit de reeks die nog geen punten had op bezoek bij BS Westhoek B. Het begon dit keer goed voor BS Westhoek B want Jill Maes was op het halfuur bij de pinken toen Xena Declercq, de doelvrouw van De Haan, de bal niet kon klemmen na een voorzetschot van Janne Samyn (1-0, 30ste minuut). Maar bijna halfweg de tweede helft zorgde Hannelore Vlamynck met een mooie vrije trap met rechts voor de gelijkmaker (1-1, 65ste minuut). De Haan had nu overwicht en het bleef drukken maar het kwam niet meer tot scoren. Het leek er dus op dat beide teams de punten zouden gaan delen maar toen haalde Bente Vandaele uit. De bezoekende doelvrouw (inmiddels Marjolijn De Maere die Xena Declercq tussen de palen was komen aflossen) maakte een inschattingsfout en kreeg de bal al liggend tegen de benen. Opnieuw stond Jill Maes paraat om dit keer met links (de eerste was met rechts) binnen te trappen (2-1, 90ste minuut). Het was het winnende doelpunt voor de beloftenploeg van BS Westhoek en meteen ook de allereerste overwinning ooit! Het beloftentam van BS Westhoek staat nu 14de en het heeft 4 punten uit 12 duels, K. Eendracht De Haan Ladies blijft 15de en laatste zonder punten!

Het beloftenteam van BS Westhoek heeft nog 3 wedstrijden voor de jaarwisseling. Op zondag 2 december 2018 gaat het allereerst op bezoek bij SK Staden C met aftrap om 12u30. Op zondag 9 december 2018 speelt het om 14 uur thuis tegen KSK Wenduine en op zondag 16 december 2018 sluit het 2018 ook af met een thuiswedstrijd tegen het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke! De aftrap dan is eveneens om 14 uur!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog melden dat Lisa Bucquoye bij BS Westhoek B in het duel tegen KE De Haan na 80 minuten wedstrijd het veld moest verlaten met een knieblessure. Het is nog niet bekend of ze al dan niet een operatie aan de knie zal moeten ondergaan.

Share