Share

Het Franse vrouwenvoetbal en de eersteklasser En Avant Guingamp in het bijzonder is in rouw nadat de 20-jarige Océane Rogon overleed na een slepende ziekte. De club uit Bretagne maakte dat op dinsdag 27 november 2018 bekend op haar website.

Océane Rogon, afkomstig van Plaintel in de buurt van Saint-Brieuc, begon al op 6-jarige leeftijd met voetballen bij Plaintel Sports waar ze in totaal 9 seizoenen zou spelen. Ze werd in 2015 in Guatemala wereldkampioen in de scholencompetitie met haar lyceum Sacré Coeur van Saint-Brieuc en ze speelde op 20 oktober 2016 ook één keer voor het Franse nationale jeugdteam U19 tegen de Verenigde Staten. Als verdediger droeg ze ook gedurende vier seizoenen het shirt van En Avant Guingamp waar ze hoofdzakelijk speelde bij de U19 maar in haar laatste seizoen ook 7 wedstrijden op het hoogste niveau waarvan 1 keer als titularis.

De redactie van Vrouwenteam.be wenst haar familie, vrienden en de club EA Guingamp veel sterkte in deze bijzonder moeilijke momenten.

Bekijk het bericht op de website van En Avant Guingamp:
EAGuingamp.com

Share