Share

Op woensdag 28 november 2018 vond in het Vlaams Parlement een hoorzitting plaats over de fraude in het Belgische voetbal. Thibault De Gendt, de integrity officer van de KBVB, kwam daar aan het woord en deed een opmerkelijke uitspraak.

Volgens Sporza wil de KBVB de uitspraak van de rechtbank in het voetbalschandaal niet afwachten. De KBVB wil graag nog dit seizoen mogelijke straffen uitspreken zo liet Thibault De Gendt daar weten.

Tijdens die hoorzitting kwam Thibault De Gendt ook nog met het verhaal dat drie speelsters van de Belgian Red Flames U16 enkele maanden geleden tijdens een internationaal jeugdtornooi benaderd werden door een Turk om het resultaat van een wedstrijd te beïnvloegen. Ze werden naar verluidt door de Turkse man elk 50.000 dollar aangeboden om die wedstrijd te beïnvloeden. De KBVB werd door de betrokken meisjes meteen ingelicht en vervolgens zijn de internationale bonden UEFA en FIFA hiervan op de hoogte gebracht. Het toont aan dat matchfixing inmiddels op elk niveau kan plaatsvinden en ook dat er tegenwoordig een enorme hoeveelheid malafide figuren rond het internationale voetbal circuleren. Preventief jonge speelsters en spelers waarschuwen en informeren behoort dus tot de dagelijkse opdrachten van iedereen die het voetbal op een sportieve en positieve manier verder wil zien evolueren.

Voor nog meer hierover kan U terecht via:
Sporza.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Melden we ook nog dat het Sportcomité van de KBVB in principe op woensdag 5 december 2018 uitspraak zal doen over de rellen rond de gestaakte wedstrijd uit de Super League van vrijdag 17 november 2018 tussen bekerhouder Standard en titelverdediger RSC Anderlecht. Vrouwelijk paars-wit stond met 0-1 voor toen het duel vanwege de brutale intrede van hooligans van de thuisploeg moest stopgezet worden. Tot verbazing van iedereen heeft Standard als club nog altijd geen actie ondernomen tegen zijn eigen harde kern van supporters.

Share