Share

In het voorbije weekend stond er op zaterdag 22 december 2018 nog slechts één inhaalwedstrijd op het programma in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. Op zondag 23 december 2018 was er dan de Warmste Match in Leuven en er waren de halve finales van de Beker van West-Vlaanderen. Hieronder kan U alle uitslagen bekijken.

***Eerste klasse – Inhaalwedstrijd:

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 15′ Morgane Wijns 0-1, 48′ Lisa Lefere 1-1, 85′ Sien Van Liefferinge 1-2.

Fémlna White Star Woluwe is herfstkampioen in de Belgische eerste klasse! Foto – (c) FWS Woluwe

Door de winst is FWS Woluwe halfweg de competitie in eerste klasse herfstkampioen!

Bekijk de doelpunten van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

Nog meegeven dat Club Brugge, dat halfweg tweede werd, op zaterdag 5 januari 2019 een oefenwedstrijd speelt op De Schorre in Oostende tegen bekerhouder Standard, dat op dat ogenblik op stage is aan de kust! De aftrap is om 15 uur!

***Halve finales Beker van West-Vlaanderen:

SW Ladies Harelbeke – FW Diksmuide Merkem B 1-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: 25′ Lisa Callemeyn 1-0, 30′ Brookelynn Cooreman 1-1, 70′ Laura Delheye 1-2, 75′ Brookelynn Cooreman 1-3.

Het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem staat in de finale van de Beker van West-Vlaanderen! Foto – (c) FWDM

SK Staden – KSV Bredene 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 60′ Alaia Chaffart 0-1

KSV Bredene blij met de kwalificatie voor de finale van de Beker van West-Vlaanderen! Foto – (c) KSV Bredene

Het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem en KSV Bredene spelen op zaterdag 27 april 2019 de finale van de Beker van West-Vlaanderen!

***Italië – Serie A Femminile:

AS Roma – Fiorentina (Davina Philtjens, Heleen Jacques) 0-0;

Zaterdag al gespeeld:
Atalanta Mozzanica (Diede Lemey) – Pink Bari 1-0;
Juventus – Bardolina Verona 5-1;
Fimauto Valpolicella – AC Milan 2-5;

Juventus is herfstkampioen in Italië met 28 punten uit 11 duels voor AC Milan (27) en Fiorentina (25). Atalanta Mozzanica is 7de met 14 punten!

***De Warmste Match van het jaar:

Thuis – Belgian Red Flames 4-10 (rust: 0-5);
Doelpunten: Janice Cayman 0-1, Lenie Onzia 0-2, Elke Van Gorp 0-3, Nicky Van den Abbeele 0-4, Charlotte Cranshoff 0-5 op strafschop, Apollonia Sterckx 1-5, Janice Cayman 1-6, Stan Kersbergen 2-6, Elke Van Gorp 2-7, Davinia Vanmechelen 2-8, Vanya Wellens 3-8, Janice Cayman 3-9, Aboubakr Bensaihi 4-9, Charlotte Cranshoff 4-10.

De Belgian Red Flames wonnen de Warmste Match van het Jaar! Foto – (c) Eén

Deze wedstrijd samen met de veiling van de truitjes van teamcaptains Janice Cayman en Wim Stevens en bracht in totaal 35.183,80 euro op. Dit bedrag wordt gelijk verdeeld over de twee doelen: ALS Liga (het goede doel van Thuis) en Plan International België (het goede doel van de Belgian Red Flames)! Ruben Van Gucht verzorgde de match van professioneel commentaar en internationale ref Lois Otte was scheidsrechter van dienst. Het was een leuk duel met een aantal onverwachte gebeurtenissen en bijzondere momenten.

Bekijk een videoimpressie met dank aan Eén / KBVB:

Bekijk de speciale pagina van Eén rond deze Warmste Match van het jaar via:
Een.be – Warmste match

***Nina Derwael is de sportvrouw van het jaar geworden voor Nafi Thiam en Emma Meesseman. Nina Derwael kreeg 1.212 stemmen, Nafi Thiam 950, Emma Meesseman 440. Belgian Red Flame Tessa Wullaert werd als enige voetbalster op de lijst knap tiende in deze editie met 71 punten! Bij de mannen werd Eden Hazard sportman van het jaar. Roberto Martinez kreeg de titel van coach van het jaar, Remco Evenepoel belofte van het jaar en Peter Genyn paralympiër van het jaar. De Red Lions, de Belgische nationale mannenhockeyploeg die eerder deze maand in India wereldkampioen werd kreeg de titel sportploeg van het jaar voor de Rode Duivels en de Belgian Cats!

Lees nog meer hierover via:
Sport.be

***Op de 20ste speeldag van de Jupiler Pro League kon RSC Anderlecht na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck afgelopen zondag 16 december 2018 na het verlies op Cercle Brugge (2-1) ook onder interim-coach Karim Belhocine niet winnen. Het verloor nu zelfs met 3-1 op bezoek bij Excelsior Moeskroen! Leider KRC Genk won op bezoek bij KAS Eupen met 0-2 en Club Brugge haalde fors uit thuis tegen Royal Antwerp FC. Het werd in het Jan Breydelstadion maar liefst 5-1! Onderaan verloor Lokeren de degradatietopper uit bij Waasland-Beveren 2-1 en won SV Zulte Waregem thuis tegen Sporting Charleroi 3-1! Na 20 wedstrijden staat KRC Genk bovenaan met 45 punten voor Club Brugge (38), Antwerp (35), Standard (33), STVV (32) en het duo RSC Anderlecht en KAA Gent (31). Onderaan is SV Zulte Waregem 13de met 20 punten, dan volgt Waasland-Beveren ook met 20 punten, Moeskroen (17) en Lokeren (14).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share