Share

Voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018 in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal stond er een herfsttitel op het spel. Fémina White Star Woluwe kon die bij winst op bezoek bij SV Zulte Waregem veroveren. Haalde het team van coach Tamara Cassimon die 3 punten niet dan kreeg vrouwelijk blauw-zwart, in groten getale aanwezig aan de Kastanjelaan in Zulte, die papieren titel!

Kijk naar enkele hoogtepunten en de goals uit SV Zulte Waregem – FWS Woluwe dankzij Vrouwenteam TV:

Het werd dus 1-2 dankzij goals van Morgane Wijns in de eerste helft voor de bezoekers (0-1, 15de minuut), een gelijkmaker net na de rust van Lisa Lefere (1-1, 48ste minuut) en het winnende doelpunt kort voor tijd van Sien Van Liefferinge (1-2, 85ste minuut). Fémina White Star Woluwe is dus de herfstkampioen 2018-19 in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal met 32 punten uit 13 wedstrijden voor Club Brugge, dat voorlopig tweede is met 31 punten. Daarna volgen Massenhoven en SV Zulte Waregem, die halfweg de competitie allebei 23 punten tellen.

Luister naar Morgane Wijns (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Leo Van der Elst (Assistent-coach Club Brugge) dankzij Vrouwenteam TV:

Na de winterstop hervat de competitie in eerste klasse op zaterdag 12 januari 2019 met dan om 14u30 Massenhoven – SV Zulte Waregem, om 15 uur FWS Woluwe – Standard B en om 16 uur Svelta Melsele – Club Brugge. De week nadien op zaterdag 19 januari 2019 gaat FWS Woluwe op bezoek bij Tongeren DV (16u), ontvangt Club Brugge Famkes Westhoek Diksmuide Merkem (14u), speelt SV Zulte Waregem thuis tegen KRC Genk Ladies B (14u30) en gaat Massenhoven op bezoek bij Kontich (14u30). Ook nog meegeven dat FWS Woluwe op zaterdag 26 januari 2019 om 15 uur in de kwartfinale van de Beker van België thuis speelt tegen Svelta Melsele.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share