Share

Op vrijdag 19 februari 2016 haalde Club Brugge onder leiding van Michel Preud’homme fors uit in de Jupiler Pro League tegen Westerlo. Het werd 6-0. Op zaterdag 20 februari 2016 wilde vrouwelijk blauw-zwart in tweede klasse niet echt onder doen in de thuiswedstrijd in Aalter tegen Rapide Wezemaal. Ook het team van coach Ingrid Derycke zorgde voor doelpunten. Via Sharon Desaever, een dubbel van Anne-Lore Scherrens en een goaltje van Silke Choteau liep de score op tot 4-0 waardoor er voor de 8ste keer dit seizoen gewonnen werd. Nu zaterdag 27 februari 2016 staat voor Club Brugge een verplaatsing naar Wolfsdonk Sport op het programma, het team dat verrassend met 0-2 won (en dat is pas de tweede overwinning van het seizoen) op bezoek bij het beloftenteam van Ladies Genk.

Sofie Van Troyen zorgde voor de late gelijkmaker van Svelta Melsele op bezoek bij E. Louwel. Foto - David Catry

Sofie Van Troyen zorgde voor de late gelijkmaker van Svelta Melsele op bezoek bij E. Louwel. Foto – David Catry

Leider Svelta Melsele kwam op bezoek bij Eendracht Louwel niet verder dan een gelijkspel: 2-2. Nadat het in de eerste helft op voorsprong kwam via Lena Baert (0-1) zag het na de rust de thuispoeg de situatie omdraaien (1-1 en 2-1 op strafschop). Sofie Van Troyen zorgde in de slotseconden voor de gelijkmaker (2-2). Dat gaf Dames VK Egem, dat in de slotminuut dankzij een doelpunt van Camille Goderis met 1-2 won op bezoek bij Cerkelladies Brugge, de gelegenheid om terug te komen tot op een punt van de leider. Het duel tussen Sibret en Wuustwezel eindigde op een gelijkspel. Het werd 3-3 in de Ardennen met bij de thuisploeg drie doelpunten van draaischijf Marie Meunier. GFA Sinaai tenslotte won voor de derde keer dit seizoen thuis tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem (2-1).

Marie Meunier, goed voor 3 doelpunten in het gelijkspel van Sibret tegen Wuustwezel. Foto - Paul Dijkmans

Marie Meunier, goed voor 3 doelpunten in het gelijkspel van Sibret tegen Wuustwezel. Foto – Paul Dijkmans

Dit waren alle uitslagen in tweede klasse afgelopen zaterdag 20 februari 2016:
Ladies Genk – Wolfsdonk Sport 0-2;
Cerkelladies Brugge – Dames VK Egem 1-2;
GFA Sinaai – SV Zulte Waregem B 2-1;
Wallonia Club Sibret – Wuustwezel 3-3;
Eendracht Louwel – Svelta Melsele 2-2;
Club Brugge – Rapide Wezemaal 4-0.

Dit is de stand na 15 speeldagen:
1. Svelta Melsele 15-36, 2. Dames VK Egem 15-35, 3. E. Louwel 15-30, 4. Wuustwezel 15-29, 5. Sibret 15-27, 6. Club Brugge 15-26, 7. Ladies Genk B 16-17, 8. Rapide Wezemaal 15-15, 9. SV Zulte Waregem B 16-12, 10. Cerkelladies Brugge 15-11, 11. GFA Sinaai 15-10, 12. Wolfsdonk Sport 15-9.

Dit is het programma voor zaterdag 27 februari 2016 om 15 uur:
Rapide Wezemaal – Wuustwezel (13u30);
Ladies Genk B – Dames VK Egem;
GFA Sinaai – Wallonia Club Sibret;
Wolfsdonk Sport – Club Brugge;
SV Zulte Waregem B – Eendracht Louwel (15u30);
Svelta Melsele – Cerkelladies Brugge (16u30).

Lees meer over Eendracht Louwel – Svelta Melsele:
Website Svelta Melsele

Lees meer over Cerkelladies Brugge – Dames VK Egem:
Website Dames VK Egem

Lees meer over Sibret – Wuustwezel via Vers l’Avenir:
Fb Sibret

Bekijk een videoimpressie rond Club Brugge – Rapide Wezemaal met dank aan Steven De Smet:
Facebook

Share