Share

Op zondag 20 maart 2016 gaat de bekerfinale bij de mannen tussen Club Brugge en Standard. Wie in de bekerfinale bij de vrouwen tegenover mekaar staat weten we op woensdagavond 24 februari 2016 nadat underdogs KSK Heist en Ladies Genk het hebben opgenomen tegen respectievelijk bekerhouder Lierse en RSC Anderlecht, de leider in de Super League.

Voor zowel KSK Heist als Ladies Genk is een halve finale in de Beker van België in het vrouwenvoetbal een primeur. Ook doorstoten tot in de finale zou dus voor het eerst kunnen gebeuren. Maar dan moet er wel thuis gewonnen worden tegen op papier sterkere tegenstanders. Maar dit is bekervoetbal en daar kan altijd wel een verrassing vallen. Bovendien is de motivatie bij de underdogs groot. Het wordt dus oppassen geblazen in deze halve finales voor de favorieten Lierse SK en RSC Anderlecht.

Luister naar Lynn Senaeve (KSK Heist):

Febe Nulens (Ladies Genk):

Jacoba Vanysacker (KSK Heist):


Fien Steyvers (Ladies Genk):

Dit is het programma op woensdag 24 februari 2016 om 19u30:
KSK Heist – Lierse SK (Lostraat, Heist-op-den-Berg);
Ladies Genk – RSC Anderlecht (B-veld Cristal Arena, Waterschei/Genk).

De finale is meer dan waarschijnlijk op zondag 17 april 2016 maar bevestiging daarvan kregen we nog altijd niet. De reden is dat het wachten is op het programma van de Play-Offs bij de mannen om te zien welk stadion er dan eventueel vrij is.

PS: Nog melden dat RSC Anderlecht zich op dinsdag 23 februari 2016 niet wist te plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA Youth League en dus een droomaffiche tegen FC Barcelona misloopt. Het beloftenteam onder leiding van Nicolas Frutos ging in het Constant Vanden Stockstadion in de achtste finales verrassend onderuit tegen Dinamo Zagreb. Het werd 0-2 na doelpunten van Amer Gojak (0-1, 47ste minuut) en van Josip Brekalo (0-2, 57ste minuut). Het team van vorig seizoen onder leiding van Mohamed Ouahbi haalde de halve finale en speelde de eindronde in het Zwitserse Nyon waar het de duimen moest leggen voor Shakhtar Donetsk (1-3).

Bekijk de hoogtepunten van het duel in de UYL RSC Anderlecht – Dinamo Zagreb met dank aan Proximus TV:
Proximus TV

Lees nog meer via:

Website UEFA

Bekijk nog eens de halve finale van de UEFA Youth League vorig seizoen:
Website RTBf

Share