Op de 15de speeldag in de 2de klasse A kwam er geen verandering bovenaan het klassement. Opvallend was wel de overwinning van Loenhout SK in de derby thuis tegen Maria-Ter-Heide en de overwinning van het beloftenteam van Club Brugge tegen Dames VK Egem.

Maria-Ter-Heide kwam nog wel op voorsprong op bezoek bij Loenhout SK dankzij een doelpunt van Stephanie Ehlen (0-1, 28ste minuut) maar twee minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht na de gelijkmaker van Jolien Bogaerts (1-1, 30ste minuut). Zeven minuten voor tijd lukte Bieke Michielsen, de captain van de thuisploeg, het winnende doelpunt in deze derby!

Ook het beloftenteam van Club Brugge zorgde voor een verrassing door thuis te winnen tegen Dames VK Egem, de derde in de stand. Het werd 2-0 dankzij doelpunten van Dana Boudens (1-0, 14de minuut) en Chelsey Vanhooren (2-0, 61ste minuut).

Bekijk een samenvatting van Club Brugge B – Dames VK Egem met dank aan Siebe Cambier:

Leider KSK Voorwaarts Zwevezele won thuis de derby tegen KDC Ruddervoorde met 2-0 dankzij doelpunten van Nele Debyser (1-0, 4de minuut) en Eva Deparck (2-0, 23ste minuut). Achtervolger Wuustwezel won met 1-7 uit bij KSV Sottegem. Daar liepen de bezoekers binnen het kwartier uit tot 0-4 via Tine Van Roie (0-1, 1ste minuut), Marieke Peeters (0-2, 4de minuut), Margot Dethier (0-3, 11de minuut) en Ilona Beyers (0-4, 14de minuut) vooraleer Suyin Coppens een doelpunt lukte voor de thuisploeg (1-4, 32ste minuut) maar via Ilona Beyers stond 2 minuten later de ruststand op het bord (1-5, 34ste minuut). In het slotkwartier scoorde Ilona Beyers (1-6, 77ste minuut) haar derde van de namiddag en lukte Margot Dethier (1-7, 81ste minuut) haar tweede doelpunt in deze wedstrijd.

We noteerden verder ook nog uitwinst voor KAA Gent Ladies C op bezoek bij GFA Sinaai (2-4), winst voor het beloftenteam van SV Zulte Waregem thuis tegen Olsa Brakel (3-1) en een gelijkspel tussen de beloftenteams van SC Eendracht Aalst en USGTH!