Share

Terwijl de Belgian Red Flames aan de voorbereiding begonnen zijn voor de allereerste trip naar de Algarve Cup ooit stond er op zaterdag 27 februari 2016 een volledige speeldag op het programma in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal.

Dit waren alle uitslagen:

Eerste klasse:
DV Famkes Merkem – FWS Woluwe 3-4;
VC Dames E. Aalst – Lierse B 1-1;
USGTH – VC Moldavo 0-1;
Massenhoven – RSC Anderlecht B 2-1;
Tongeren – KAA Gent Ladies B 1-2;
Standard B – SV Zulte Waregem 7-1.
Vrijdagavond al gespeeld:
Kontich – OH Leuven B 4-2.

Standard B is na 19 speeldagen nog altijd leider met nu 46 punten. KAA Gent Ladies B en SV Zulte Waregem hebben allebei 37 punten maar KAA Gent Ladies B heeft wel 1 duel meer gewonnen dan vrouwelijk Essevee. Onderaan is Tongeren 10de met 22 punten, RSC Anderlecht B 11de met 21 punten, USGTH en Lierse B delen de 12de plaats met 20 punten en OH Leuven B is laatste met 7 punten.

Tweede klasse:
Rapide Wezemaal – Wuustwezel 2-1;
Ladies Genk B – Dames VK Egem 0-1;
GFA Sinaai – Wallonia Club Sibret 0-4;
Wolfsdonk Sport – Club Brugge 0-6;
SV Zulte Waregem B – Eendracht Louwel 1-4;
Svelta Melsele – Cerkelladies Brugge 2-1.

Svelta Melsele blijft leider na 16 speeldagen met 39 punten, Dames VK Egem volgt op 1 punt, Eendracht Louwel op 6 punten. Onderaan is SV Zulte Waregem B 9de met 12 punten uit 17 wedstrijden, Cerkelladies blijft 10de met nu 11 punten uit 16 wedstrijden, GFA Sinaai is nog altijd 11de met 10 punten uit 16 duels en Wolfsdonk Sport blijft 12de en laatste met 9 punten uit 16 wedstrijden.

Derde klasse A:

KSK Beveren – KSK V. Zwevezele 5-5;
Maria-ter-Heide – KAA Gent Ladies C 1-1;
Turnhout – SK Staden 6-4;
Strijland Gooik – KV Mechelen 0-7;
KDC Ruddervoorde – Lentezon Beerse 2-0;
KWS Desselgem – R. Knokke FC Ladies 3-5;
DV Famkes Merkem B – KFC Merelbeke 0-4.

Maria-ter-Heide blijft ondanks het puntenverlies thuis tegen KAA Gent Ladies C leider met nu 50 punten uit 19 wedstrijden, KV Mechelen wordt tweede op 3 punten van de leider, KSK V. Zwevezele, dat op een 5-5-gelijkspel uitkwam op bezoek bij KSK Beveren, valt terug naar de 3de plaats nog altijd op 4 punten van de leider. Onderaan sprong KDC Ruddervoorde over Lentezon Beerse naar de 11de plaats met 13 punten uit 18 duels en 4 gewonnen wedstrijden. Lentezon Beerse is 12de eveneens met 13 punten maar uit 19 gespeelde wedstrijden en het won nog maar 3 keer. KWS Desselgem blijft 13de met 9 punten uit 19 duels en DV Famkes Merkem B blijft laatste met 7 punten uit 19 wedstrijden.

PS: Melden we hier ook nog dat KV Mechelen de eerste ploeg is in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal die meer dan 100 doelpunten lukte in het seizoen 2015-16. De 0-6 van Lore Torfs in de 79ste minuut op de 19de speeldag op bezoek bij Strijland Gooik betekende het 100ste competitiedoelpunt voor KV Mechelen van deze competitie! Lenny Oerlemans had KV Mechelen voor de rust al op 0-2 gezet. Stefanie Vos (1), Hannelore Heyligen (1) en Shauny Polfliet (2) lukten de andere goals voor KV Mechelen waar doelvrouw Katinka Smits even over het uur (62ste minuut) ook nog een strafschop uit haar doel hield.

Derde klasse B:
Tongeren B – Aywaille 3-0;
Bilzen United – Halveweg Zonhoven 0-4;
Jamioulx – Couvin-Mariembourg 2-1;
Standard C – ASE De Chastre 1-1;
Sterrebeek – USGTH B 5-0;
Fémina Sp. de Charleroi – RJ Arlonaise 1-3;
Bokrijk Sport is bye.

Sterrebeek blijft leider met nu 46 punten uit 18 duels, Halveweg Zonhoven volgt op 1 punt van de leider. ASE De Chastre staat op de 3de plaats met 41 punten uit 18 duels. Standard C is vierde met 36 punten uit 17 wedstrijden. Tongeren B heeft als vijfde 35 punten uit 17 duels. Onderaan blijft Bilzen United 11de met 9 punten uit 17 wedstrijden, Jamioulx is 12de met 8 punten uit 17 duels en Couvin-Mariembourg blijft laatste en als enige in de nationale reeksen nog zonder overwinning met 2 punten uit 17 wedstrijden.

Bekijk de fotoreportages van Paul Dijkmans:
Fotopagina Paul Dijkmans

Luister naar reacties na deze zaterdagwedstrijden:
Vrouwenteam TV

PS: Melden we ook nog dat Elke Van Gorp verkozen is tot sportvrouw 2015 in Kasterlee! Elke Van Gorp staat vanaf komende woensdag 2 maart 2016 met de Belgian Red Flames op de Algarve Cup!

Share