Share

Het vrouwenteam van KV Mechelen heeft op zaterdag 27 februari 2016 als eerste ploeg in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal voor een mijlpaal gezorgd. Het rondde de kaap van de 100 doelpunten. Het was Lore Torfs die op de 19de speeldag in derde klasse A met een harde poeier in de rechterbenedenhoek dit speciale doelpunt lukte na 79 minuten wedstrijd. Ze zette het team van trainer Michaël Moins daarmee op een 0-6-voorsprong op bezoek bij Strijland Gooik.

Lenny Oerlemans had KV Mechelen voor de rust al op 0-2 gezet. Stefanie Vos (1), Hannelore Heyligen (1) en Shauny Polfliet (2) lukten de andere goals voor KV Mechelen. Ook doelvrouw Katinka Smits onderscheidde zich door even over het uur (62ste minuut) een strafschop uit haar doel te houden.

Katinka Smits, de doelvrouw van KV Mechelen Dames, stopte een strafschop van Strijland Gooik. Foto - Dirk Vuylsteke

Katinka Smits, de doelvrouw van KV Mechelen Dames, stopte een strafschop van Strijland Gooik. Foto – Dirk Vuylsteke

KV Mechelen zag in derde klasse A leider Maria-ter-Heide en eerste achtervolger KSK Voorwaarts Zwevezele punten verliezen in de titelstrijd. Maria-ter-Heide kwam niet verder dan 1-1 thuis tegen KAA Gent Ladies C terwijl KSK Voorwaarts Zwevezele in een waar doelpuntenfestival 5-5-gelijkspeelde op KSK Beveren. KV Mechelen klimt nu na 19 competitiewedstrijden naar de tweede plaats met 47 punten uit 19 wedstrijden, op 3 punten van de leider. KSK Voorwaarts Zwevezele valt terug naar de derde plaats met 46 punten uit 19 duels.

Lees nog meer over deze speeldag:
Vrouwenteam.be

Share