Share

Sporting West Ladies Harelbeke is op zondag 17 maart 2019 kampioen geworden in de 1ste provinciale West-Vlaanderen na winst in de thuiswedstrijd tegen SK Staden.

Nadat KRC Harelbeke in de 2de klasse Amateurs A Voetbal Vlaanderen in het Forestiersstadion van Harelbeke met het kleinste verschil had gewonnen tegen KRC Gent (1-0) was het aan het SW Ladies Harelbeke om vanaf 17 uur SK Staden partij te geven in een duel tussen de twee ploegen die al meer dan 100 doelpunten maakten in deze reeks. En ook in deze topaffiche ontbraken de goals niet. In de eerste helft trapte Lisa-Marie Callemeyn de thuisploeg op voorsprong met een schitterend schot met de linkervoet in het dak van het doel (1-0, 24ste minuut). Kort na de rust kopte Liza Deconinck na een voorzet van Valerie Vanmellaerts het tweede doelpunt van het team van trainer Luc Vandenberghe tegen de netten (2-0, 47ste minuut). De driepunter en de kampioenstitel waren een feit. SW Ladies Harelbeke, vorig seizoen nog kampioen in de tweede provinciale, was dus dit seizoen ook een reeks hoger de beste in een competitie waarin het alles won behalve het thuisduel op de 6de speeldag tegen VV Koekelare (2-2) op zondag 7 oktober 2018. Volgend jaar is er dus opnieuw nationaal vrouwenvoetbal te zien in Harelbeke!

Bekijk het openingsdoelpunt van Lisa-Marie Callemeyn dankzij Vrouwenteam TV:

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van SW Ladies Harelbeke met de titel in 1ste provinciale West-Vlaanderen en de promotie naar tweede klasse!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Andere kampioenen in 1ste provinciale zijn voorlopig Eendracht Louwel in Limburg en het beloftenteam van FWS Woluwe in Brabant ACFF.

Share