Share

Het voorbije weekend lukten twee Belgian Red Flames een doelpunt in het buitenland. Dat gebeurde zowel in de Franse D1 Féminine als in de Italiaanse Serie A Femminile.

Janice Cayman was op de 18de speeldag in de Franse competitie al na 21 minuten succesvol voor haar club Montpellier op bezoek bij FC Metz in het Stade Dezavelle in Longeville-lès-Metz. Zij scoorde na een diepe bal van Clarisse Le Bihan waarbij ze een duel met de doelvrouw van de thuisploeg won en vervolgens in het open doel kon binnentrappen (0-1). Kort na de rust gaf de Belgian Red Flame en ex-Gouden Schoen ook nog de assist aan Clarisse Le Bihan voor de 0-4 in een wedstrijd die uiteindelijk op 0-7 eindigde.

Bekijk alle doelpunten uit FC Metz-Montpellier dankzij FFF TV:

Heleen Jaques, de centrale verdediger bij de Belgian Red Flames, lukte eveneens het openingsdoelpunt voor haar club Fiorentina Women in de thuiswedstrijd op de 18de speeldag tegen Verona. Ze ging even over het uur mee naar voor bij een hoekschop en kon van dichtbij met het hoofd scoren (1-0, 62ste minuut). Fiorentina won uiteindelijk met 3-0 na nog meer goals van Michela Catena (2-0, 80ste minuut) en van Ilaria Mauro (3-0, 85ste minuut). Toekomende zondag 24 maart 2019 gaat Fiorentina, dat 46 punten uit 18 duels telt, op bezoek bij leider Juventus, dat 47 punten heeft uit 18 matchen. De wedstrijd wordt voor het eerst in het Allianz Stadion van Turijn gespeeld.

Bekijk het doelpunt van Heleen Jaques dankzij Hellas Verona Channel:

Ondertussen is Gouden Schoen Tessa Wullaert met Manchester City nog altijd in de race voor een treble op Engelse bodem. Na het winnen van de ligabeker vorige maand op het veld van Sheffield United tegen Arsenal heeft het zich nu ook geplaatst voor de halve finales van de FA Women’s Cup door thuis met 3-0 te winnen tegen Liverpool Ladies, de club van Yana Daniëls. De doelpunten waren van Janine Beckie in de eerste helft (1-0, 25ste minuut) en een dubbel van Georgia Stanway na de rust (2-0, 69ste minuut en 3-0, 88ste minuut).

Tessa Wullaert kan met Manchester City nog altijd een Engelse treble veroveren met de landstitel, de beker en de ligabeker! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Inmiddels is er geloot voor de halve finales en daarin mag Manchester City het thuis in het Academy Stadium van Manchester opnemen tegen Chelsea. De wedstrijd staat op het programma op zondag 14 april 2019 om 15u30 lokale tijd en zal rechtstreeks te bekijken zijn via BBC Two! De andere halve finale tussen Reading en West Ham United is eerder op de dag! De finale van de FA Women’s Cup staat op zaterdag 4 mei 2019 op het programma. In de competitie is Manchester City voorlopig de leider. De volgende competitiewedstrijd op zondag 31 maart 2019 is opnieuw thuis tegen Liverpool!

U kan de volledige kwartfinale Manchester City – Liverpool Ladies bekijken dankzij FA WSL Live:

Lees nog meer over de kwartfinale Manchester City-Liverpool Ladies via:
BBC Sport
en via:
Website Manchester City

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat Tessa Wullaert nu zondag 24 maart 2019 de aftrap zal geven van het duel in de 1ste Amateurklasse tussen Eendracht Aalst en FC Knokke. Ze zal dat samen doen met Lisa Jacobs, de captain van SC Eendracht Aalst.

Lees meer daarover via:
Website Eendracht Aalst

Share