Share

Na KSK Voorwaarts Zwevezele begin april 2019 in 2de klasse A en het beloftenteam van OH Leuven vorige week in de 2de klasse B is nu ook de kampioen in de 1ste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal bekend. Fémina White Star Woluwe won op zaterdag 27 april 2019 op de 25ste speeldag in het Fallonstadion tegen KVK Svelta Melsele en het is zo voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen in de 1ste klasse!

Fémina White Star Woluwe leverde dit seizoen in 1ste klasse lang strijd met Club Brugge voor de titel maar de 0-7-overwinning op bezoek bij vrouwelijk blauw-zwart op zaterdag 13 april 2019 nam alle twijfel weg. Het team van voorzitter Jean-Jacques Collin en coach Tamara Cassimon zou de titel veroveren. Het had al vorige week gekund op bezoek bij VC Moldavo maar daar bleef het nog 0-0. Uitendelijk zorgde dat slechts voor een weekje uitstel want thuis tegen KVK Svelta Melsele in aanwezigheid van de lokale schepen van Sport Eric Bott en veel enthousiaste toeschouwers won Fémina White Star met 2-0 dankzij doelpunten van Morgane Wijns uit vrije trap (1-0, 32ste minuut) en van de ingevallen Valérie Schuilen in de toegevoegde tijd (2-0, 90ste + 3′ minuut).

Bekijk het doelpunt van Morgane Wijns (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Fémina White Star Woluwe realiseerde dit seizoen overigens een zeldzaam gegeven. Niet alleen het eerste team werd kampioen maar ook de teams uit de 1ste, 2de en 3de proviniale Brabant ACFF veroverden de titel en dus kunnen we spreken van een Grand Slam in het vrouwenvoetbal.

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van Fémina White Star Woluwe met de titel in de 1ste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal!

Lees over de titel van KSK Voorwaarts Zwevezele in 2de klasse A:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=47931

Lees over de titel van het beloftenteam van OH Leuven in 2de klasse B:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48348

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share