Share

Op zaterdag 27 april 2019 stond er niet alleen competitievoetbal in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma. Er was op het veld van KRC Waregem ook de finale van de Beker van West-Vlaanderen tussen KSV Bredene en het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem.

KSV Bredene voor de finale van de Beker van West-Vlaanderen 2019 in het Mirakelstadion van Waregem! Foto – (c) Sportpix.be

De voorbije twee edities werden telkens gewonnen door KFC Heist Ladies maar zij werden dit jaar in de kwartfinales uitgeschakeld door het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem, dat ook in de halve finales SW Ladies Harelbeke uit het bekertornooi kegelde. Maar die twee stuntoverwinningen waren uiteraard nog geen garantie om in het Mirakelstadion van Waregem als winnaar uit de bus te komen. KSV Bredene had immers ook een oogje op de beker en het wou die absoluut mee naar de kust nemen.

Bekijk een samenvatting van de finale van de Beker van West-Vlaanderen met dank aan Focus-WTV:

https://focus-wtv.be/sport/famkes-b-wint-west-vlaamse-beker-vrouwenvoetbal

Al vroeg in de wedstrijd zorgde Lien Alleman dus met een schot met rechts van binnen de rechthoek voor de beslissing (0-1, 9de minuut). Het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem is zo de opvolger op de erelijst van KFC Heist Ladies en mag zich in West-Vlaanderen een jaar bekerhouder noemen!

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem is superblij met het winnen van de Beker van West-Vlaanderen 2019! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bekijk foto’s van Dirk Vuylsteke (Sportpix.be) rond de finale van de Beker van West-Vlaanderen via:

https://loft6.photoshelter.com/gallery/2019-04-27-Bekerfinale-West-Vlaanderen-SV-Bredene-Famkes-WDM-B/G0000f2GAMDNhYfE/C0000xv9324rgz.Q

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share