Share

Op zondag 28 april 2019 stonden niet alleen belangrijke nationale wedstrijden op het programma in Engeland en Italië maar ook de terugwedstrijden van de UEFA Women’s Champions League werden afgewerkt.

FC Barcelona haalde het na de 0-1 in de heenwedstrijd in Duitsland nu ook voor 12.764 toeschouwers in het Mini Estadi van Barcelona met het kleinste verschil thuis tegen Bayern München. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Mariona Caldentey die een strafschop voor een fout van Gina Lewandowski op Lieke Martens in de toegevoegde tijd van de eerste helft succesvol omzette (1-0, 45ste + 2′ minuut). Kheira Hamraoui, de Française die het enige doelpunt in de heenwedstrijd lukte werd met twee gele kaarten (dus rood) uit het veld gestuurd. Zij is geschorst voor de allereerste finale ooit van FC Barcelona voor de UEFA Women’s Champions League.

Bekijk de hoogtepunten uit FC Barcelona – Bayern München dankzij Barça TV:

Olympique Lyonnais had ondanks een vroege voorsprong na een doelpunt van Eugénie Le Sommer afgeweken op de voet van Maren Mjelde (0-1, 16de minuut) nog flink wat moeite in het Cherry Red Records Stadium van Kingston om zich voor de 8ste keer te plaatsen voor de eindstrijd van het kampioenenbal bij de vrouwen. Voor 4.670 toeschouwers maakte So-Yun Ji uit een vrije trap even over het half uur immers gelijk (1-1, 34ste minuut). Daarna volgde een pletwals op oude Engelse wijze. Hard en agressief. Lyon ontsnapte in het eerste kwartier van de tweede helft eerst via Amel Majri die een poging van de Zwitserse Ramona Bachmann keerde (56ste minuut) en even later toen Karen Carney met een indraaiende bal met rechts de paal trof van het doel verdedigd door Sarah Bouhaddi. Olympique Lyonnais had het na de 2-1-winst in de heenwedstrijd lang benauwd maar het overleefde de Engelse storm en mag dus op zaterdag 18 mei 2019 in het Férencvaros Stadion van Boedapest proberen om voor de 6de keer (en de 4de keer op rij) de UEFA Women’s Champions League te veroveren.

Bekijk een samenvatting van Chelsea Ladies – Olympique Lyonnais met dank aan OL TV:

Uitslagen terugwedstrijden halve finales UWCL 2018-19:

FC Barcelona – Bayern München 1-0 (rust: 1-0);

Doelpunt: 45′ + 2′ Mariona Caldentey 1-0 op strafschop.

Rode kaart: 71′ Kheira Hamraoui (FC Barcelona) (na 2x geel).

Chelsea Ladies FC – Olympique Lyonnais 1-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 16′ Eugénie Le Sommer 0-1, 34′ So-Yun Ji 1-1;

Nog melden dat in ook in Engeland het vrouwenvoetbalteam van Arsenal voor het eerst sinds 2012 de titel won en dit na een 0-4-overwinning op Brighton dankzij doelpunten van Vivianne Miedema (6de minuut), Katie McCabe (31ste minuut), Beth Mead (37ste minuut) en Danielle van de Donk (76ste minuut). In Italië eindigde de bekerfinale tussen Fiorentina met Belgian Red Flame Davina Philtjens in de basis en landskampioen Juventus op 1-2.

Bekijk de video rond de titel van Arsenal in de Engelse FA Women’s Super League met dank aan BBC Sport: https://www.bbc.com/sport/football/48000982

Lees ook nog over FC Barcelona – Olympique Lyonnais van vorig seizoen via:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=32466

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share