Share

Het vrouwenvoetbal wordt niet altijd door iedereen naar waarde geschat. Toch is het vaak dé start naar veel meer, zo blijkt vandaag als U aandachtig de kranten Het Laatste Nieuws en De Standaard van dinsdag 21 mei 2019 las.

In het artikel ‘Bijna per ongeluk’ van collega’s Pieter-Jan Calcoen en Kristof Terreur wordt op pagina 21 van de sportbladzijden van Het Laatste Nieuws uit de doeken gedaan hoe RSC Anderlecht bijna per ongeluk bij Vincent Kompany terechtkwam en we citeren uit het artikel: “Ergens begin april in een vergaderzaaltje in een bedrijf van een vriend van Vincent Kompany in Manchester hadden Frank Arnesen, Marc Coucke en Michael Verschueren een gesprek met de Rode Duivel. Daar hebben ze uren aan een stuk over voetbal gepraat en daar kwam de Anderlecht-top een goed bewaard geheim te weten. In het kader van zijn trainerscursus heeft Vincent Kompany training gegeven aan de U16 van Manchester City. Niet het jongensteam, maar wel de jeugdploeg bij de dames. Kompany staafde met beelden hoe de meisjes tactisch vooruitgang onder hem boekten. Voor hij hen coachte, bleken ze de looplijnen en het positiespel allerminst goed te beheersen. Na een paar maanden met Kompany was de evolutie opmerkelijk. Het sterkte Anderlecht in de overtuiging: dit is de perfecte man.”

Ook in het artikel Opinie & Analyse op pagina 40 van De Standaard van dinsdag 21 mei 2019 komt U – als U dat nog niet wist – een leuk gegeven te weten komen over het vrouwenvoetbal in het artikel “De komst van Kompany is een marketingstunt’ waarbij Filip Joos het heeft over de aanstelling van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht. Dat de legende van Manchester City op vraag van Marc Coucke speler-trainer wordt bij RSC Anderlecht, grenst aan hoogmoed. Maar hij is daarom nog niet tot mislukken gedoemd, zo denkt voetbalcommentator Filip Joos. Hij schrijft in zijn ‘opinie & analyse’ onder meer ‘Daarom begint haast elke topvoetballer in de luwte aan zijn trainerscarrière, het is gewoon een andere job. Mauricio Pochettino startte zijn trainersloopbaan bij het vrouwenteam van Espanyol. Acht jaar later (het moet eigenlijk 12 jaar later zijn want hij begon daar in 2007) staat hij met Tottenham in de finale van de Champions League tegen Jürgen Klopp.”

Lees over de start van Mauricio Pochettino bij de vrouwen van Espanyol Barcelona via:

https://www.mundodeportivo.com/20070819/pochettino-se-incorpora-al-femenino_53382958836.html

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share