Share

Ex-assistent-scheidsrechter Stephanie Forde, die het voorbije seizoen ook al in het VAR-busje zat, wordt met onmiddellijke ingang operationeel directeur van de Belgische scheidsrechters, zo maakte de KBVB op woensdag 22 mei 2019 op een persconferentie in Tubeke bekend.

De 33-jarige Stefanie Forde uit Sint-Niklaas, die eerst zelf voetbal speelde en op haar 13de al floot bij de duiveltjes, zal verantwoordelijk zijn voor de logistiek en organisatie van alles wat met de refs te maken heeft. Zij gaat zich dus bezighouden met de dagelijkse beslommeringen zoals het regelen van papieren, het maken van afspraken, het vastleggen van beschikbare velden om te trainen, het bestellen van de maaltijden, … Daarnaast gaat zij ook mee beslissen over de aanstellingen van scheidsrechters voor wedstrijden en dat in overleg met de Engelsman David Elleray, consultant van de scheidsrechters, de Fransman Bertrand Layec, de nieuwe technisch directeur van de Belgische arbitrage, en Frank De Bleeckere, de adjunct van Bertrand Layec en in de toekomst de woordvoerder van de scheidsrechters naar de media toe.

Lees nog meer over het masterplan voor de arbitrage van de KBVB via:

https://www.belgianfootball.be/nl/nieuws/kbvb-lanceert-ambitieus-masterplan-voor-de-arbitrage

Lees nog meer over Stephanie Forde via:

https://sportmagazine.knack.be/sport/magazine/als-scheidsrechter-leer-je-in-jezelf-te-geloven/article-normal-1374315.html?cookie_check=1558787063

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV


Share