Op zaterdag 30 mei 2009 werd de Duitse bekerfinale bij de vrouwen voor het laatst gespeeld voor de mannen in het Olympisch Stadion van Berlijn. In het duel tussen Turbine Potsdam en FCR 2001 Duisburg speelden zowel de Belgische Femke Maes als de Nederlandse Annemieke Kiesel mee en het werd een overdonderend succes!

Femke Maes in het shirt van de toen nog Rode Duivelinnen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

FCR 2001 Duisburg, dat onder leiding stond van de huidige coach van het Duitse nationale vrouwenteam Martina Voss, maakte brandhout van de latere landskampioen Turbine Potsdam. Het won met maar liefst 0-7! Bij de rust stond het 0-2 voor die ‘Löwinnen’ dankzij goals van Fatmire Bajramaj (0-1, 28ste minuut) en Annemieke Kiesel (0-2, 38ste minuut). In het begin van de tweede helft liep FCR 2001 Duisburg verder uit dankzij goals van opnieuw Annemieke Kiesel (0-3, 47ste minuut), Femke Maes (0-4, 50ste minuut) en Inka Grings (0-5, 54ste minuut). Daarna volgde een onweer van jewelste en op het einde ook nog twee extra doelpunten van opnieuw Inka Grings (0-6, 86ste minuut) en Alexandra Popp (0-7, 90ste minuut).

Femke Maes voor de opwarming van een wedstrijd met België tegen Zweden in Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Een week eerder op vrijdag 22 mei 2009 hadden Femke Maes en Annemieke Kiesel hun eerste en zo later bleek enige UEFA Women’s Cup gewonnen. In een heen- en terugwedstrijd waren ze de betere van het Russische Zvezda Perm. In Kazan had FCR 2001 Duisburg op zaterdag 16 mei 2009 met maar liefst 0-6 gewonnen het eerste duel gewonnen dankzij goals van Femke Maes (0-1, 42ste minuut), Inka Grings (0-2, 64ste minuut op strafschop), Fatmire Bajramaj (0-3, 70ste minuut), opnieuw Femke Maes (0-4, 82ste minuut), Inka Grings (0-5, 84ste minuut) en Fatmire Bajramaj (0-6, 90ste + 1′ minuut). In de terugwedstrijd op vrijdag 22 mei 2009 in Duisburg bracht Daryna Apanashchenko de bezoekers na 25 minuten op voorsprong (0-1) vooraleer Annike Krahn net voor de rust voor de gelijkmaker en de eindstand zorgde (1-1, 45ste minuut).

Nog meegeven dat Femke Maes ook in 2010 de Duitse beker bij de vrouwen won met FCR 2001 Duisburg in Keulen tegen FF USV Jena na een 1-0-overwinning dankzij een doelpunt van Annike Krahn in de 51ste minuut.