Share

Terwijl de Belgian Red Flames zich opmaken voor het afscheid van Aline Zeler en hun laatste oefeninterland van het seizoen op zaterdag 1 juni 2019 tegen Thailand speelden Italië en Zwitserland, de twee tegenstanders die de weg van de Belgen naar het WK 2019 versperden, op woensdagavond 29 mei 2019 een oefenduel tegen mekaar in Ferrara, ook al bekend terrein voor het team van bondscoach Ives Serneels.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij FIGC Vivo Azzurro:

Italië haalde het onder leiding van Milena Bertolini voor 1.700 toeschouwers in het Stadio Paolo Mazza met 3-1 tegen Zwitserland onder leiding van de nieuwe Deense coach Nils Nielsen dankzij doelpunten van Aurora Galli (1-0, 32ste minuut), Cristiana Girelli (2-0, 61ste minuut), een tegengoal van Geraldine Reuteler (2-1, 83ste minuut) en een derde goal van Daniela Sabatino (3-1, 89ste minuut).

***Dit is de Italiaanse selectie voor het WK 2019 in Frankrijk:

Doelvrouwen: Laura Giuliani (Juventus), Chiara Marchitelli (Fiorentina), Rosalia Pipitone (AS Roma).

Verdedigers: Sara Gama (Juventus), Elena Linari (Atletico Madrid), Alia Guagni (Fiorentina), Alisa Bartoli (AS Roma), Laura Fusetti (AC Milan), Lisa Boattin (Juventus), Linda Tucceri (AC Milan).

Middenvelders: Valentina Bergamaschi (AC Milan), Aurora Galli (Juventus), Martina Rosucci (Juventus), Alice Parisi (Fiorentina), Barbara Bonansea (Juventus), Annamaria Serturini (AS Roma), Valentina Cernoia (Juventus), Manuela Giugliano (AC Milan).

Aanvallers: Daniela Sabatino (AC Milan), Cristiana Girelli (Juventus), Stefania Tarenzi (Chievo), Ilaria Mauro (Fiorentina), Valentina Giacinti (AC Milan).

De Squadra Azzurrine spelen op het WK 2019 in de groepsfase achtereenvolgens tegen Australië (op zondag 9 juni 2019 in Valenciennes), tegen Jamaica (op vrijdag 14 juni 2019 in Reims) en tegen Brazilië (op dinsdag 18 juni 2019 opnieuw in Valenciennes). Zwitserland werd in de laatste barrage richting WK 2019 uitgeschakeld door Nederland.

Bekijk ook nog een samenvatting van het oefenduel Schotland – Jamaica, een van de tegenstanders van Italië, eerder deze week op Hampden Park in Glasgow dankzij Scotland National Team:


Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

PS: België – Thailand staat op zaterdag 1 juni 2019 op het programma met aftrap om 15 uur 30 in het King Power Stadion Den Dreef in Leuven.

Share