Share

De UEFA heeft op woensdag 29 mei 2019 tijdens de bijeenkomst van het Uitvoerend Comité in Bakoe beslist om de finaleplaats van de UEFA Women’s Champions League in 2021 toe te wijzen aan het Gamla Ullevi Stadion in Göteborg.

In 2019 werd de finale van de UEFA Women’s Champions League in Boedapest voor het eerst los gekoppeld van de mannenfinale die nu zaterdag 1 juni 2019 in Madrid zal plaatsvinden. Ook in 2020 is dat het geval als de finale bij de vrouwen in Wenen wordt gespeeld terwijl die van de mannen zal plaatsvinden in het Atatürk Olympic Stadion in Istanbul. Voor 2021 viel de keuze van de finale bij de vrouwen inmiddels op het Zweedse Göteborg. De beslissing over de finale bij de mannen is voor eind september van dit jaar waar het nog gaat tussen de Allianz Arena van München en het Krestovsky Stadion van Sint-Petersburg. Nog meegeven dat in het Gamla Ullevi in 2013 tijdens het EK Vrouwenvoetbal in Zweden vier duels gespeeld werden waaronder de halve finale tussen gastland Zweden en de latere winnaar Duitsland.

Lees nog meer hierover via:

https://www.uefa.com/womenschampionsleague/news/newsid=2593853.html?iv=true

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

Share