Share

De meeste vrouwenvoetbalclubs genieten op dit moment van een welverdiende zomerstop. Maar dat is nog niet voor allemaal het geval. Zo stond op vrijdag 31 mei 2019 tijdens de 13de editie van de Poperinge Trophy, ook bekend als het Euro Sportring Tornooi, naar jaarlijkse gewoonte een vrouwenvoetbalwedstrijd op het programma. Het werd voor de neutrale toeschouwer op een warme en zonnige avond een spektakelstuk.

Een herinneringsmoment aan dit vriendschappelijk duel in Poperinge! Foto – (c) BS Westhoek

Blue Star Westhoek, dat na een moeilijk seizoen in de 1ste provinciale West-Vlaanderen binnenkort terugkeert naar de 2de provinciale, speelde op het hoofdveld van het organiserende KFC Poperinge vriendschappelijk tegen K. Eendracht Wervik, een team dat het volgend seizoen in deze reeks ook twee keer zal ontmoeten. De bezoekers begonnen het sterkst aan dit oefenduel en kwamen al vroeg op voorsprong (0-1). Het zag er naar uit dat de roodgelen uit Wervik de ontmoeting volledig naar hun hand zouden zetten. Maar een wedstrijd duurt wel iets langer dan de beginfase zo bleek eens te meer. BS Westhoek sloeg terug, en nadat tussendoor de bezoekers ook nog een strafschop naast het doel van BS Westhoek trapten, stond het bij de rust al 3-1. De score liep in de tweede helft verder op tot 8-1 vooraleer K. Eendracht Wervik de eindcijfers uiteindelijk tot een iets meer te aanvaarden 8-3 terugbrachten. Veel doelpunten dus om het seizoen af te sluiten. Beide teams kijken nu al uit naar het seizoen 2019-2020 waarvoor ze ergens half juli opnieuw beginnen te trainen. Ondertussen kunnen ze vanaf vrijdag 7 juni 2019 genieten van het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share