Share

De Belgische landskampioen RSC Anderlecht heeft het niet echt getroffen bij de loting van de voorronde voor de UEFA Women’s Champions League 2019-2020. Het krijgt daar namelijk te maken met de op papier moeilijkste tegenstander.

Foto – (c) RSC Anderlecht/UWCL

Lillestrom Sportsklubb Kvinner was bij de loting het team met de grootste coëfficiënt op de ranglijst van de mogelijk te bekampen clubs voor vrouwelijk paars-wit. Het was de voorbije vijf jaar kampioen in Noorwegen en het staat ook in de huidige competitie alweer met ruime voorsprong aan de leiding in de Toppserien. Het heeft bovendien een aantal speelsters (8) die aanwezig zijn met Noorwegen op het WK 2019 in Frankrijk. Deze zullen wel niet allemaal bij de LSK Kvinner blijven maar het toont wel de sterkte aan van deze tegenstander die vorig seizoen in de kwartfinales van de UWCL (hun beste prestatie ooit) uitgeschakeld werd door de latere verliezende finalist FC Barcelona (3-1-verlies in Barcelona en 0-1-verlies thuis).

In groep 8 van de voorronde van de UWCL krijgt het RSC Anderlecht van trainer Patrick Wachel verder ook te maken met PAOK Saloniki, de kampioen van Griekenland, en met Linfield, de kampioen van Noord-Ierland. De wedstrijden staan op het programma in Denderleeuw, Molenbeek en Anderlecht en dat op 7, 10 en 13 augustus 2019.

Foto – (c) FC Twente

FC Twente, de Nederlandse landskampioen dankzij o.a. Jassina Blom en Nicky Evrard, organiseert ook zelf het mini-tornooi op weg naar de eerste ronde van de UWCL. In groep 9 van de voorronde werd zij uitgeloot tegen het Poolse Gornik Leczna, vorig jaar nog tegenstander van RSC Anderlecht in Schotland, Besiktas uit Turkije en Alashkert uit Armenië.

Het definitieve speelschema van deze voorrondes wordt later bekendgemaakt. De finale van de UWCL 2019-2020 is op zondag 24 mei 2020 in Wenen!

Lees ook nog via:

https://www.uefa.com/womenschampionsleague/news/newsid=2613278.html?iv=true

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TVShare