Share

Op de afsluitende persconferentie van het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Lyon heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino op vrijdag 5 juli 2019 zijn visie voor de toekomst van deze sporttak uit de doeken gedaan.

Hij kwam met vijf voorstellen die hij zo snel als mogelijk gerealiseerd wil zien. Eentje daarvan is om (en dat kan de Belgian Red Flames ten goede komen) op het volgende WK Vrouwenvoetbal in 2023 waarvoor de lokatie nog moet gekozen worden al met 32 landen te spelen. De UEFA zou dan mogelijk 16 landen naar de WK-eindronde mogen afvaardigen.

De andere voorstellen zijn het organiseren van een FIFA Women’s Club World Cup, een Women’s World League, de verdubbeling van het huidige prijzengeld voor het volgende WK en veel extra geld (1 biljoen US Dollars) voor de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal wereldwijd. We moeten er wel bij vermelden dat dit voorstellen zijn die nog moeten bekrachtigd worden door de FIFA-Council, het beslissingsorgaan van de FIFA.

Bekijk de afsluitende persconferentie in Lyon met FIFA-voorzitter Gianni Infantino met dank aan FIFA-TV:

Lees nog meer hierover via:

https://www.fifa.com/womensworldcup/news/fifa-president-infantino-hails-france-2019-outlines-proposals-for-future-of-wome

Share