Share

De laatste keer dat de topreeks van het Belgisch vrouwenvoetbal aan bod kwam in het Panini-album was in 2011, net na het succesvolle album rond het WK Vrouwenvoetbal in Duitsland. Sindsdien ontbraken alle speelsters uit de Belgische competitie systematisch in de jaarlijkse Belgische uitgave terwijl ze in andere landen vaak wel aan bod kwamen.

In het seizoen 2019-2020 en met de uitgave die in november van dit jaar zal uitkomen zuller er opnieuw stickers van de vrouwenvoetbalteams uit de hoogste Belgsiche reeks, de Super League, te vinden zijn naast de vele zelfklevende stickers van de Belgische mannenvoetbalclubs. Dat liet de Pro League via Pierre François weten.

Football 2011, het laatste album waarin er speelsters van het Belgische vrouwenvoetbal te vinden waren. Foto – (c) Panini

Het is dus absolulut geen primeur zoals door de Pro League bekendgemaakt werd. We moeten er wel bij vermelden dat vorig seizoen Tessa Wullaert, als winnares van de eerste editie van de Gouden Schoen en later ook als winnares van de derde editie, wel in het Belgische album stond en dat in 2017 de Belgian Red Flames ook in het Panini-album rond het EK 2017 in Nederland voorkwamen.

Lees nog meer hierover via:

http://www.proleague.be/nl/nieuws/article.html?Article_ID=863887

en via:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=43512

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share