Share

KAA Gent Ladies stond in het seizoen 2013-14 voor het eerst aan de aftrap op het hoogste niveau. Zes jaar later heeft het twee keer de Beker van België gewonnen maar in de Belgische Super League blijft het voorlopig nog zonder succes. De vraag die iedereen zich stelt is of het in het zevende seizoen wel lukt?

Dominique Reyns, de voorzitster van de tweevoudige winnaar van de Beker van België! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De club van voorzitster Dominique Reyns is sinds dat eerste jaar op het hoogste niveau in 2013 een flink stuk professioneler geworden. De begeleiding en omkadering is inmiddels nagenoeg perfect en de club heeft met trainer Dave Mattheus een coach in huis die altijd met de beide voetjes op de grond blijft en ook al twee keer een bekersucces bewerkstelligde.

Dave Mattheus, de trainer van de vrouwelijke Buffalo’s, tijdens de persconferentie in de Ghelamco Arena voor het seizoen 2019/2020! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook captain Silke Vanwynsberghe beleeft het vrouwenvoetbalgebeuren bijzonder realistisch. Van haar moet je evenmin grote uitspraken verwachten maar als ze spreekt dan is het wel met verstand van zaken. Zij focust altijd op de eerstvolgende wedstrijd en gaat niet verder vooruitkijken dan nodig.

Luister naar Silke Vanwynsberghe dankzij Vrouwenteam TV:

Opvallend bij de persvoorstelling van het seizoen 2019-2020 was de uitgesproken ambitie van de nieuwkomers. Die komen allemaal naar de vrouwelijke Buffalo’s om de club naar een nog hoger niveau te tillen. Met enkele interessante aanwinsten uit het buitenland, een al bijzonder gedreven, ervaren en stevig geheel blijvers aangevuld met jeugdig talent dat echt vooruit wil en de terugkeer van Jassina Blom kan het stamnummer 7 misschien in het zevende seizoen op het hoogste niveau in het vrouwenvoetbal de strijd met RSC Anderlecht, de landskampioen van de voorbije twee jaar, voluit aangaan. Maar ook de 20-voudige Belgische titelwinnaar Standard, nu vrijdag 23 augustus 2019 in Oostakker met aftrap om 20u30 de allereerste tegenstander in de vijfde editie van de Belgische Super League, valt niet te onderschatten.

Luister naar de Zwitserse doelvrouw Nicole Studer (ex-Verona) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar de Spaanse Eva Castano Candela (ex-Huelva, ex-Sevilla, ex-RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar de Zwitserse Nina Stapelfeldt (ex-FC Twente) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jassina Blom dankzij Vrouwenteam TV:

Ter vergelijking het allereerste interview met Jassina Blom toen KAA Gent Ladies van start ging in de Women’s BeNeLeague 2013/14:

Nog meer foto’s rond de persvoorstelling 2019/20 kan u bekijken via:

http://sportpix.be/

Voor nog meer over KAA Gent Ladies ga naar:

https:kaagentladies.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share