Share

De Engelse Voetbalbond, the FA, heeft op dinsdag 20 augustus 2019 de 8 stadions bekendgemaakt waar de eindronde van het EK Vrouwenvoetbal in 2021 zullen plaatsvinden. De City Ground van Nottingham Forest, dat wel beschikbaar was voor het EK 1996 bij de mannen, werd in allerlaatste instantie nog vervangen.

De Leigh Sports Village is een rugbystadion in de ruime omgeving van Manchester waar sinds vorig seizoen ook het vrouwenvoetbalteam van Manchester United speelt. Dat stadion, dat 12.000 toeschouwers kan verwelkomen, neemt de plaats in van het stadion van de tweevoudige EC-1 winnaar Nottingham Forest waar in de zomer van 2021 verbouwingswerken op het programma staan.

De Belgian Red Flames voor de aftrap van de EK-kwalificatieinterland Engeland – België in Rotherham op vrijdag 8 april 2016! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In totaal zullen er 8 stadions gebruikt worden voor het EK 2021 in Engeland en dat zijn naast de Leigh Sports Village in groter Manchester ook nog Bramall Lane in Sheffield (waar Belgian Red Flame Tessa Wullaert vorig seizoen haar eerste trofee, de ligabeker, op Engelse bodem won), het Brentford Community Stadium in het westen van Londen, het Brighton & Hove Community Stadium waar Leandro Trossard (ex-KRC Genk) tegenwoordig speelt, het Manchester City Academy Stadium (de thuishaven van de huidige Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert), het New York Stadium in Rotherham (waar de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2017 in Nederland een 1-1-gelijkspel wisten af te dwingen), het Stadium MK in Milton Keynes, het St. Mary’s Stadium in Southampton en Wembley, dat zowel in 2020 de finale van het EK mannenvoetbal mag ontvangen en het jaar nadien in 2021 de finale van het EK vrouwenvoetbal.

Het New York Stadium in Rotherham waar de Belgian Red Flames al speelden is één van de acht stadions voor het EK 2021 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Engeland, op donderdag 29 augustus 2019 in Leuven tegenstander van de Belgian Red Flames in een oefenduel, is als gastland rechtstreeks geplaatst voor de eindronde en het zal daar op het EK vergezeld worden door 15 landen die zich geplaatst hebben via de EK-kwalificatie. Zowel de stadions als de officiële wedstrijdkalender moeten later dit jaar nog definitief goedgekeurd worden door het Uitvoerend Comité van de UEFA.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share