Share

Op vrijdag 23 augustus 2019 staat bij de start van de 5de editie van de Belgische Super League niet alleen een heruitgave van de finale van de Beker van België op het programma. Er is meteen ook een bijzonder duel voor drie ex-speelsters van OH Leuven. Zij komen aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee met hun nieuwe club KRC Genk Ladies op bezoek.

Karlijn Knapen speelt na Standard en OH Leuven dit seizoen in de Super League voor KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Normaal gezien startte voor Sari Kees, Karlijn Knapen en Jarne Teulings de competitie in de Super League met een thuiswedtrijd tegen OH Leuven maar aangezien er op die zelfde vrijdag op de 5de speeldag in de Jupiler Pro League bij de mannen het duel tussen titelverdediger KRC Genk en het RSC Anderlecht van Vincent Kompany op het programma staat werd de affiche omgedraaid en wordt er dus eerst in Oud-Heverlee gespeeld.

De talentvolle Jarne Teulings maakte eveneens de overstap van OH Leuven naar KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Zowel OH Leuven als KRC Genk Ladies zagen veel nieuwe en vooral jonge gezichten toekomen. Hoe deze clubs het er zullen vanaf brengen dit seizoen is een beetje koffiedik kijken. OH Leuven, dat op stage ging naar Italië, zag enkele Yellow Flames de overstap maken van het beloftenteam naar de eerste ploeg terwijl KRC Genk Ladies met nieuwe coach Eddy Bokken aan een nieuwe campagne begint met naast het al eerder genoemd drietal ook ervaren speelsters als Eleen Kimps (ex-STVV, ex-Tienen en ex-Tongeren), Lauren Huys (ex-KSK Heist) en Caroliena Wolters (ex-Standard) en de Nederlandse aanwinst Kelly Simons die overkwam van Borussia Mönchengladbach.

De afspraak voor OH Leuven – KRC Genk Ladies is op vrijdag 23 augustus 2019 om 20u30 net als KAA Gent Ladies – Standard in Oostakker op hetzelfde moment. Club Brugge ontvangt op zaterdag 24 augustus 2019 om 14 uur titelverdediger RSC Anderlecht.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share