Share

Op vrijdag 23 augustus 2019 was het uitkijken naar de start van de vijfde editie van de Belgische Super League. De affiche bij uitstek was in Oostakker de heruitgave van de finale van de Beker van België 2019 tussen bekerhouder KAA Gent Ladies en verliezend finalist Standard.

De nieuwkomer Eva Castano Candela (links) op de tribune voor de wedstrijd met naast haar de nog niet helemaal fitte doelpuntenmaakster van KAA Gent Ladies Amber Maximus. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Standard begon aan het nieuwe seizoen met de uit Frankrijk teruggekeerde Belgian Red Flame Maud Coutereels in de basis. Bij de thuisploeg KAA Gent Ladies stond van de nieuwkomers voorlopig alleen de Zwitserse doelvrouw Nicole Studer aan de aftrap. Jassina Blom, die de Nederlandse landskampioen FC Twente verliet voor een nieuw avontuur bij de vrouwelijke Buffalo’s, was nog niet terug te vinden op het wedstrijdblad.

U kan de doelpunten uit deze eerste wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De vrouwelijke Rouches gaven dus hun visitekaartje af voor het nieuwe seizoen want ze wonnen dit duel met maar liefst 0-6. De doelpunten kwamen op naam van Sanne Schoenmakers (0-1, 41ste minuut), Noémie Gelders op strafschop (0-2, 49ste minuut), vervolgens nog driemaal Sanne Schoenmakers (0-3, 56ste, 0-4, 57ste en 0-5, 68ste minuut) en tenslotte de mooiste goal van de avond van Noémie Gelders (0-6, 90ste + 1′ minuut).

Luister naar Sanne Schoenmakers (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Noémie Gelders (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar coach Hamide Lamara (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk nog meer foto’s van Dirk Vuylsteke rond KAA Gent Ladies – Standard via: 

https://loft6.photoshelter.com/gallery/2019-08-23-AA-Gent-Standard-Femina/G0000oDYkiR97ylQ/C0000z4y62cZKwzw

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share