Share

Op zaterdag 24 augustus 2019 was het tijd voor de terugkeer van Club Brugge op het hoogste niveau in het Belgische vrouwenvoetbal. Dat gebeurde bij warme temperaturen op een bijveld van het Jan Breydelstadion met een thuiswedstrijd tegen de regerende landskampioen RSC Anderlecht. Voor beide teams een mooie affiche om het seizoen mee te beginnen.

 

Ellen Martens (Club Brugge) het scheidsrechterstrio en Laura De Neve (RSC Anderlecht) zijn klaar voor de start van de Super League 2019-2020! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Club Brugge kon onder leiding van Leo Van der Elst na de blessures van de voorbije weken toch een volwaardig elftal aan de aftrap brengen terwijl RSC Anderlecht in laatste instantie Belgian Red Flame Tine De Caigny zag wegvallen vanwege het overlijden van haar grootvader. De Roemeense Laura Rus, die de dag voordien haar vader verloor, kwam wel aan de aftrap. Trainer Patrick Wachel was geschorst voor dit duel zodat de leiding op de bank werd overgedragen aan assistent-coach Miguel Atilio.

U kan naar de doelpunten uit Club Brugge – RSC Anderlecht kijken dankzij Vrouwenteam TV:

Na KRC Genk Ladies en Standard won ook RSC Anderlecht de eerste uitwedstrijd van het seizoen in de Belgische Super League 2019-2020. Het werd 1-4. Bij de rust stond het 0-1 met een doelpunt van Laura Rus (0-1, 31ste minuut). De Roemeense spits droeg dat doelpunt op aan haar overleden vader. In de tweede helft scoorde Laura Deloose (0-2, 60ste minuut). Charlotte Laridon, die even voordien nog de paal trof, lukte vervolgens de aansluitingstreffer (1-2, 65ste minuut). In de toegevoegde tijd trapten de Roemeense Stefania Vatafu (1-3, 90ste + 1′ minuut) en Mariam Abdulai Toloba (1-4, 90ste + 4′ minuut) de eindstand op het bord.

Luister naar Stefania Vatafu (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Emma Van Britsom (Club Brugge) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Justien Odeurs (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Laridon (Club Brugge) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk nog meer foto’s van David Catry rond Club Brugge – RSC Anderlecht via: 

https://loft6.photoshelter.com/gallery/2019-08-24-Club-Brugge-RSC-Anderlecht/G0000rciDWf0wKwQ/C0000z4y62cZKwzw 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share