Share

Iets meer dan anderhalve maand na het WK 2019 in Frankrijk is ook de D1 Féminine opnieuw van start gegaan zij het met flink wat minder toeschouwers dan tijdens het voorbije WK!

Het stadion van de WK-finale 2019 kreeg op zondag 7 juli 2019 bijna 60.000 toeschouwers over de vloer. De eerste competitiewedstrijd van Lyon werd gespeeld voor bijna 2.000 toeschouwers! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Alleen bij Olympique Lyonnais – Marseille op zaterdag 24 augustus 2019 en bij PSG – Soyaux op zondag 25 augustus 2019 kwamen er meer dan duizend toeschouwers kijken (respectievelijk 1.976 en 1.610 toeschouwers). De andere wedstrijden kregen niet al te veel belangstelling van het grote publiek (er waren er 253 toeschouwers voor Paris FC – Dijon en 668 voor Bordeaux-Fleury).

Ook Delphine Cascarino lukte haar eerste goal van het seizoen tegen nieuwkomer Marseille! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Olympique Lyonnais waar Belgian Red Flame Janice Cayman nog niet aan spelen toekwam won met ruime cijfers tegen Marseille. Het werd 6-0 dankzij goals van Engels international Nikita Parris (1-0, 3de minuut), Eugénie Le Sommer (2-0, 11de minuut), Dzsenifer Marozsan (3-0, 17de minuut), Delphine Cascarino (4-0, 77ste minuut) en een dubbel van Ada Hegerberg (5-0, 83ste en 6-0, 84ste minuut). PSG deed nog beter want het won met 7-0 tegen Soyaux dankzij o.a. ook twee goals van Marie-Antoinette Katoto. Het was een dag met alleen maar thuisoverwinningen want ook Bordeaux (4-1 tegen Fleury met twee goals van de Jamaicaanse Khadija Shaw), Montpellier (2-0 tegen Stade Reims met een dubbel van Clarisse Le Bihan), Guingamp (2-0 tegen Metz) en Paris FC (3-1 tegen Dijon) wonnen hun duel.

Bekijk een samenvatting met alle goals van de 1ste speeldag in Frankrijk dankzij D1 Arkema Officielle en FFF TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share