Share

De derde EK-kwalificatiewedstrijd van de Belgian Red Flames op bezoek bij Kroatië wordt op vrijdag 8 november 2019 in Zaprešić gespeeld. Dat is dus precies een maand na de tweede EK-kwalificatiewedstrijd die op dinsdag 8 oktober 2019 in de Roemeense universiteitsstad Cluj-Napoca zal plaatsvinden.

Luka Modric, hier aan de bal voor Real Madrid in de finale van de UEFA Champions League 2014 in Lissabon, speelde ooit een seizoen voor NK Inter Zaprešić! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Zaprešić is een stad die een goeie 20 kilometer ten noordwesten van de Kroatische hoofdstad Zagreb ligt vlakbij de grens van Slovenië. Er zal gespeeld worden in het Športsko rekreativni centar (sportrecreatiecenter) van NK Inter Zaprešić, de vroegere club van Luka Modric, vorig jaar nog FIFA Player of the Year en winnaar van de Ballon d’Or van France Football. Ook Ivan Santini (ex-KV Kortrijk, Standard en RSC Anderlecht) speelde ooit voor die club. In het stadion is er plaats voor iets meer dan 5.000 toeschouwers.

Laura De Neve speelde op dinsdag 3 september 2019 in Leuven met het nummer 18 tegen Kroatië. Dat is sinds vrijdag 28 september 2019 de nieuwe en hoogste plaats ooit op de wereldranking voor de Belgian Red Flames. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Nog meegeven dat op deze vrijdag 28 september 2019 ook bekend werd dat de Belgian Red Flames op de FIFA-wereldranking van het vrouwenvoetbal gestegen is naar de 18de plaats. Dat is de allerbeste rangschikking ooit voor het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam.

Voor nog meer daarover kan U terecht via:

https://www.fifa.com/fifa-world-ranking/news/usa-dominance-maintained-as-belgium-chile-and-fiji-reach-record-highs?fbclid=IwAR1UovXoPwlsAISkY4CzfZauDxgXBYThWB_k-7rHgaCBQve6ttX8O-Sjrdw

Voor meer over Roemenië – België ga naar:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=52086

Lees over de heenwedstrijd België – Kroatië via:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=51600

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share