Share

Dat de thuiswedstrijden van de Belgian Red Flames in de EK-kwalificatie richting Engeland 2021 rechtstreeks te zien zijn bij Q2 en Club RTL wist U ondertussen wellicht al. De commerciële zenders hebben nu ook de uitzendrechten van het uitduel van de Belgian Red Flames op bezoek bij Roemenië gekocht.

Hier wordt er op dinsdag 8 oktober 2019 gespeeld! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het betekent dat U op dinsdag 8 oktober 2019 het belangrijke kwalificatieduel in groep H tussen Roemenië en België vanuit het Dr. Constantin Radulescu Stadion in Cluj-Napoca rechtstreeks zal kunnen bekijken op deze zenders. De aftrap is voorzien om 17 uur 30. Een maand later op vrijdag 8 november 2019 spelen de Belgian Red Flames in Zaprešić hun uitwedstrijd tegen Kroatië. Dat duel wordt in principe om 18 uur gespeeld. Tv-uitzending behoort eveneens tot de mogelijkheden. Ook de wedstrijd België-Litouwen op dinsdag 12 november 2019 in Leuven wat voor de Belgian Red Flames de 100ste interland gaat worden onder leiding van bondscoach Ives Serneels komt rechtstreeks op uw televisiescherm!

Stefania Vatafu en Laura Rus, het Roemeense duo van RSC Anderlecht, is op dinsdag 8 oktober 2019 tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2021 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De Roemeense selectie met Stefania Vatafu en Laura Rus (allebei RSC Anderlecht) voor het duel tegen de Belgian Red Flames kan U hier bekijken:

https://www.frf.ro/featured/tricolorele-convocate-pentru-partida-cu-belgia-din-preliminariile-euro-2021/

Ook nog meegeven dat er op zondag 6 oktober 2019 om 10 uur ‘s ochtends in Tubeke een open training zal plaatsvinden met de Belgian Red Flames. De fans van het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam kunnen deze open training bijwonen.

Daarvoor zijn tickets beschikbaar via deze link van de KBVB:

https://belgianfootball.tickethour.be/seatingPlan.html?idProduct=326#toolbar

Karlijn Knapen, hier aan de bal tijdens de EK-eliteronde van vorig seizoen, scoorde afgelopen zaterdag voor KRC Genk Ladies en op woensdag 2 oktober 2019 lukte ze ook een dubbel voor de Belgian Red Flames U19 in en tegen Bosnië-Herzegovina! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De Belgian Red Flames U19 tenslotte zijn goed gestart aan hun eerste EK-kwalificatieronde in Bosnië-Herzegovina. Nadat ze op woensdag 2 oktober 2019 bij de rust op een 1-0-achterstand stonden door een doelpunt van Sofija Krajsumovic (1-0, 29ste minuut) wonnen ze hun eerste wedstrijd tegen het gastland uiteindelijk nog met 1-3 dankzij Genkse doelpunten van Sari Kees in de toegevoegde tijd van de eerste helft (1-1, 45ste + 1ste minuut) en een dubbel van Karlijn Knapen na de rust (1-2, 55ste en 1-3, 68ste minuut). In de andere wedstrijd in groep 10 verpletterde Zweden hun leeftijdsgenoten uit Armenië met 14-0! Armenië is op zaterdag 5 oktober 2019 de volgende tegenstander van de Belgian Red Flames U19 in deze eerste EK-kwalificatieronde. Zweden wordt partij gegeven op dinsdag 8 oktober 2019.

Sari Kees lukte de gelijkmaker voor de Belgian Red Flames U19 in en tegen Bosnië-Herzegovina! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Lees nog meer over Bosnië-Herzegovina – België via:

https://www.uefa.com/womensunder19/season=2020/matches/round=2001123/match=2025920/?iv=true

Lees nog meer over Zweden – Armenië via: 

https://www.uefa.com/womensunder19/season=2020/matches/round=2001123/match=2025919/?iv=true

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share