Op zaterdag 5 oktober 2019 stond in de tweede klasse A de vijfde speeldag op het programma. De laatste wedstrijd van de dag vond om 18 uur plaats in Woluwe tussen het beloftenteam van Fémina White Star en SW Ladies Harelbeke.

SW Ladies Harelbeke in het Fallonstadion voor de wedstrijd in 2de klasse A tegen het beloftenteam van FWS Woluwe! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Beide teams hadden sinds hun promotie uit de provinciale reeksen (Brabant ACFF en West-Vlaanderen) nog niet gewonnen. Het team van trainer Tiziano Rutilo pakte uit de eerste vier wedstrijden geen punten terwijl Luc Vandenberghe en SW Ladies Harelbeke al op de openingsdag een punt veroverden thuis tegen ASC Havinnes. De vraag was wie in het Fallonstadion de punten zou binnenhalen?

U kan de doelpunten uit dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het werd dus 6-0 voor het beloftenteam van FWS Woluwe dankzij goals van 5′ Sarah Buffet (1-0, 5de minuut), Allison Verhoeven (2-0, 11de minuut),  Lynn Senaeve (3-0, 25ste minuut),  Noémie Fourdin (4-0 op strafschop, 35ste minuut), Valerie Schuilen (5-0, 47ste minuut), Allison Verhoeven (6-0, 59ste minuut). De overwinning betekende meteen de eerste driepunter van het seizoen en van het beloftenteam van FWS Woluwe in de nationale reeksen waardoor het zelf naar de 12de plaats klimt en de rode lantaarn in deze reeks doorgeeft aan de bezoekers uit West-Vlaanderen.

Het beloftenteam van FWS Woluwe voor de aftrap tegen SW Ladies Harelbeke op zaterdag 5 oktober 2019 in tweede klasse A! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Op de volgende speeldag op zaterdag 19 oktober 2019 gaat het beloftenteam van FWS Woluwe op bezoek bij KSV Sottegem terwijl SW Ladies Harelbeke op dezelfde dag in het Forestiersstadion het beloftenteam van USGTH Ladies ontmoet. Op de 7de speeldag op zaterdag 2 november 2019 ontvangt het beloftenteam van FWS Woluwe dan in het Fallonstadion het beloftenteam van USGTH Ladies terwijl SW Ladies Harelbeke op bezoek gaat bij FC Bosdam Beveren, de promovendus uit Oost-Vlaanderen.