Share

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019 stonden er volledige speeldagen op het programma in de Super League, de eerste klasse en de tweede klasse A en B. U kan hieronder alle uitslagen van die reeksen bekijken.

***Super League – 6de speeldag:

Standard – KAA Gent Ladies 0-2;

Bekijk de 10 gele en 1 rode kaart met dank aan Sportbeat TV:

RSC Anderlecht – Club Brugge 5-0;

Bekijk de doelpunten met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

KRC Genk Ladies – OH Leuven 4-1;

RSC Anderlecht is na de wedstrijden van vrijdagavond 18 oktober 2019 de enige ploeg die met 12 op 12 nog het maximum van de punten heeft in de Super League. Standard heeft 12 op 15, KRC Genk Ladies 12 op 18. KAA Gent Ladies gaat in de achtervolging met nu 9 op 15, Club Brugge heeft 3 op 18, OH Leuven 0 op 18.

***1ste klasse – 6de speeldag:

SC E. Aalst – Eva’s Tienen 2-0;

VC Moldavo – FWS Woluwe 1-5;

Massenhoven – Kontich 3-0;

KRC Genk Ladies B – FW Diksmuide Merkem 4-1;

KSK Voorwaarts Zwevezele – OH Leuven B uitgesteld;

Standard B – USGTH Ladies 0-0;

KV Mechelen – SV Zulte Waregem 1-2;

KAA Gent Ladies B bye;

In eerste klasse heeft SC Eendracht Aalst Ladies als enige nog het maximum met 15 op 15. VC Moldavo is de eerste achtervolger met 12 op 18. Daarna volgen 5 teams met 9 punten. USGTH Ladies is nu 13de met 4 punten uit 5duels, KV Mechelen heeft 4 punten uit 16 wedstrijden en Kontich, dat verloor bij Massenhoven, neemt de rode lantaarn over van Massenhoven met nu 3 punten uit 5 wedstrijden.

***2de klasse A – 6de speeldag:

ASC Havinnes – Club Brugge B 2-7;

Bekijk de doelpunten met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

SW Ladies Harelbeke – USGTH B 1-1;

Wuustwezel – Bosdam Beveren 8-1;

RSC Anderlecht B – SV Zulte Waregem B 2-0;

Dames VK Egem – Olsa Brakel 2-0;

Svelta Melsele – KAA Gent Ladies C 3-0;

KSV Sottegem – FWS Woluwe B 3-2;

Het beloftenteam van RSC Anderlecht heeft na 6 speeldagen het maximum van 18 op 18. Drie clubs volgen op 5 punten namelijk Svelta Melsele, Wuustwezel en Dames VK Egem. Onderaan vinden we op de 11de plaats het beloftenteam van USTGH Ladies met 5 punten, gevolgd door het beloftenteam van FWS Woluwe met 3 punten, SW Ladies Harelbeke pakte het 2de punt van het seizoen en staat nu 13de, ASC Havinnes sluit de rij in 2de klasse A met 1 punt.

***2de klasse B – 6de speeldag:

KSK Heist – RFC Perwez 1-0;

KVC Westerlo Ladies – Standard C 3-4;

VVC Brasschaat – Sibret 3-1;

KV Mechelen B – Eendracht Louwel 3-1;

KHO Wolvertem Merchtem – RFC Luik 0-5;

FC Irlande Auderghem – ASE De Chastre 1-1;

RUS Loyers bye;

KSK Heist is leider met 15 punten uit 6 wedstrijden, RFC Luik volgt als tweede op 2 punten maar het heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Westerlo en Brasschaat hebben allebei 12 punten maar hier heeft Westerlo nog een wedstrijd te goed. Onderaan staat RFC Perwez 10de met 6 punten, RUS Loyers heeft 3 punten uit 5 wedstrijden, het beloftenteam van KV Mechelen 3 punten uit 6 duels. Eendracht Louwel staat 14de en laatste zonder punten.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share