Share

Vier dagen nadat Kylian Mbappé na een invalbeurt bij PSG in de tweede helft het Jan Breydelstadion en de wereld imponeerde op de 3de speeldag van de UEFA Champions League stond op zaterdag 26 oktober 2019 de laatste wedstrijd van de 7de speeldag in de Belgische Super League op het programma met een duel tussen nog altijd nieuwkomer Club Brugge en Royal Standard de Liège, meervoudig Belgisch landskampioen en bekerwinnaar in het vrouwenvoetbal. Een dag voor dezelfde ontmoeting bij de mannen was het uitkijken hoever het team van trainer Leo Van der Elst al gevorderd was in het leerproces dat deze nieuwe competitie voor vrouwelijk blauw-zwart toch met zich meebrengt. Bovendien was er een primeur in de Super League te beleven namelijk het debuut van Chloe Van Mingeroet, zelf nog speelster bij eersteklasser SC Eendracht Aalst, als scheidsrechter in de Super League. 

Bekijk een samenvatting van Club Brugge – Standard dankzij Vrouwenteam TV:

Standard won deze ontmoeting dus met 0-4 dankzij doelpunten van Lola Wajnblum (0-1, 16de minuut), Lisa Petry (0-2, 32ste minuut) en opnieuw Lola Wajnblum (0-3, 40ste minuut) voor de rust. In de tweede helft zette de ingevallen Gwyneth Vanaenrode (0-4, 72ste minuut) de eindstand op het bord. Ook nog meegeven dat de vrouwelijke Rouches in de tweede helft tot driemaal toe de paal troffen via Gwyneth Vanaenrode, Lola Wajnblum en Constance Brackman.

Chloe Van Mingeroet mocht dit keer de vrije trappen niet nemen want ze fungeerde als scheidsrechter bij Club Brugge – Standard, hier met Belgian Red Flame Maud Coutereels! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Chloe Van Mingeroet beleefde bij haar debuut als scheidsrechter op het hoogste niveau al bij al een rustige namiddag. Er was weinig op te merken bij haar optreden. Ze trok wel 5 gele kaarten en die vielen allemaal in de tweede helft. Club Brugge zag met Elle Decorte, Amelie Verbeke, Julie Meseure en Isabelle Iliano 4 keer geel, bij de bezoekers was het gele karton bestemd voor Lola Wajnblum.

Luister naar Sophie Strepenne (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Elien Nelissen (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Melden we dat Standard op de volgende speeldag op vrijdag 1 november 2019 de topaffiche speelt tegen RSC Anderlecht. De aftrap is om 15u30 op de Académie Robert Louis Dreyfus in Angleur. Club Brugge speelt pas op zaterdag 2 november 2019 en dat op bezoek bij OH Leuven waartegen het eerder de allereerste competitiewinst van het seizoen boekte.

Bekijk de volledige fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond Club Brugge – Standard via:

https://loft6.photoshelter.com/gallery/2019-10-26-Club-Brugge-Standard/G0000hDMTj5uhcAY/C0000z4y62cZKwzw

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share