Share

Corinthians Futebol Feminino heeft op maandag 28 oktober 2019 in het Ecuadoriaanse Quito voor het eerst de Copa Libertadores Feminina gewonnen en dat na winst in de finale van de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA Women’s Champions League tegen Ferroviaria.

Corinthians Futebol Feminio won de Copa Libertadores Feminia 2019 in Ecuador! Foto – (c) Conmebol.com

Van de vorige 10 edities werden er 7 gewonnen door een Braziliaans clubteam en dat zou ook in 2019 niet anders zijn want met Ferroviaria en Corinthians Futebol Feminino stonden in Ecuador twee Braziliaanse clubteams in de finale van de 11de editie van de Copa Libertadores Feminina en dat was een primeur. Recent versloeg Ferroviari voor de Braziliaanse landstitel nog Corinthians na strafschoppen (1-1 en 4-2) maar in Quito was Corinthians de beste dankzij doelpunten van Giovanna Crivelari op aangeven van Tamires (0-1, 74ste minuut) en net voor de 5 minuten toegevoegde tijd begon van Juliete na een één-twee met Vic Albuquerque (0-2, 90ste minuut). Corinthians volgt op de erelijst het Colombiaanse Atlético de Huila op dat in de kwartfinale van dit tornooi uitgeschakeld werd door Ferroviaria. Ook Colo-Colo uit Chili (2012) en Club Sportivo Limpeno uit Paraguay (2019) zijn niet-Braziliaanse winnaars van deze trofee.

Bekijk een montage van de finale van de Copa Libertadores Feminina met dank aan CONMEBOL Libertadores:

Voor Corinthians Futebol Feminino volgt op zaterdag 2 november 2019 nog een eindstrijd met de heenwedstrijd van de finale van het allereerste Paulista kampioenschap in het Estadio do Morumbi tegen Sao Paulo. De terugwedstrijd daarvan is voorzien op zaterdag 16 november 2019 in de Arena Corinthians waar op donderdag 12 juni 2014 de openingswedstrijd van het WK 2014 in Brazilië gespeeld werd en waar de Rode Duivels op donderdag 26 juni 2014 hun laatste groepswedstrijd met 1-0 wonnen tegen Zuid-Korea dankzij een doelpunt van Jan Vertonghen.

Bekijk hoe de speelsters van Corinthians Futebol Feminino hun finaledag beleefden dankzij Corinthians TV:

 

Lees nog meer via:

https://dibradoras.blogosfera.uol.com.br/2019/10/28/corinthians-se-vinga-de-ferroviaria-e-e-bicampeao-da-libertadores-feminina/

En via:

http://www.conmebol.com/es/corinthians-grita-campeon

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Voor de volledigheid melden dat Olympique Lyonnais, de club van Belgian Red Flame Janice Cayman, de titelhouder is in de UEFA Women’s Champions League!

 

Share