Share

Na de heenwedstrijden is er niet veel spanning meer in de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League. Zeven duels zijn meer dan waarschijnlijk niet meer dan een formaliteit maar dat is zeker niet het geval voor Atlético Madrid tegen Manchester City met de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert.

Tessa Wullaert, hier aan de bal tijdens de derby op de openingsdag, staat met Manchester City voor een zware opdracht in Madrid! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vorig seizoen al was Atlético Madrid het zwarte beest van Manchester City toen het in de eerste ronde verrassend het team van Tessa Wullaert uitschakelde (het werd 1-1 in Madrid en Atlético won vervolgens met 0-2 op City). De geschiedenis zou zich kunnen herhalen want Atlético Madrid heeft nu de heenwedstrijd in Engeland op een 1-1-gelijkspel afgesloten wat betekent dat het verder gaat vanaf het ogenblik dat City in Spanje niet kan scoren. Gouden Schoen Tessa Wullaert en haar teamgenoten zullen er ongetwijfeld alles aan doen om dit keer wel een ronde verder te komen maar ze zijn in elk geval niet met het volste vertrouwen afgereisd naar de Spaanse hoofdstad want afgelopen zondag verloren ze ook al de topaffiche in de Engelse FA Women’s Super League tegen regerend landskampioen Arsenal met 1-0 na een doelpunt vlak voor de rust van Oranje Leeuwin Vivianne Miedema (43ste minuut). Het was het eerste tegendoelpunt in de competitie voor Manchester City dit seizoen en meteen ook het eerste puntenverlies waardoor Arsenal op gelijke hoogte kwam (ook 12 punten) en Chelsea voorlopig alleen de leiding nam met 13 punten op 15. Het wordt dus uitkijken naar Atlético Madrid – Manchester City woensdagavond 30 oktober 2019 in de UEFA Women’s Champions League.

Vivianne Miedema scoorde afgelopen zondag 27 oktober 2019 het enige doelpunt voor Arsenal tegen Manchester City. Het was ook het winnende doelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Voor alle tussenstanden in de terugwedstrijden van de UEFA Women’s Champions League kan U terecht op:

https://www.uefa.com/womenschampionsleague/

Voor meer over alle heenwedstrijden ga naar:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=52647

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share