Share

Het tweede duel in de kwartfinale van de Beker van België op zaterdag 16 november 2019 op Neptunus aan de Botestraat in Wondelgem ging tussen het beloftenteam van KAA Gent Ladies, dat in eerste klasse uitkomt, en KRC Genk Ladies uit de Super League.

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies voor aanvang van de kwartfinale in de Beker van België en met de geblesseerden Lindsey Van Belle (links) en Imani Prez (rechts) er eveneens bij! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies dat onder leiding staat van Ingrid De Rycke moest aan de wedstrijd beginnen zonder de langdurig geblesseerden Lindsey Van Belle en Imani Prez. Tijdens deze kwartfinale kwamen daar al vroeg in de wedstrijd met Ella Vierendeels en Amber De Priester twee speelsters met nieuwe blessures bij.

Luister naar Imani Prez (KAA Gent Ladies B en Belgian Red Flames U17) over haar blessure dankzij Vrouwenteam TV:

U kan naar een samenvatting van KAA Gent Ladies B – KRC Genk Ladies kijken dankzij Vrouwenteam TV:

KRC Genk Ladies won dus met 0-5 dankzij doelpunten voor de rust van Nikki Janssen (0-1, 3de minuut), Karlijn Knapen (0-2, 11de minuut), een tweede van Nikki Janssen (0-3, 37ste minuut) en een kopbaldoelpunt van Sari Kees (0-4, 44ste minuut). In de tweede helft waarbij het beloftenteam van KAA Gent Ladies meer weerstand bood lukte Sien Vandersanden (0-5, 68ste minuut) nog een vijfde doelpunt voor de bezoekers.

Het bekeravontuur van het beloftenteam van KAA Gent Ladies is dus voor dit seizoen voorbij. KRC Genk Ladies gaat verder in de halve finales met daar een thuiswedstrijd in principe op zaterdag 25 januari 2020 tegen RSC Anderlecht maar eerst is er uiteraard nog de Super League met vrijdag 22 november 2019 een uitwedstrijd tegen Standard en op vrijdag 29 november 2019 een thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Het programma van KAA Gent Ladies B is nu zaterdag 23 november 2019 in de competitie een uitwedstrijd bij het beloftenteam van Standard en de week nadien op zaterdag 30 november 2019 een thuiswedstrijd tegen USGTH Ladies.

Luister naar Eleen Kimps (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Romy Camps (KAA Gent Ladies B en Belgian Red Flames U19) dankzij Vrouwenteam TV:

Nog meegeven dat KRC Genk Ladies op zaterdag 7 december 2019 van 11 tot 13 uur op haar accomodatie aan de Gouverneur Alex Galopinstraat in Zwartberg-Genk een detectietraining organiseert voor meisjes van de geboortejaren 2003 tot en met 2010. Wie daar wil bij zijn kan zich inschrijven (dat is verplicht) tot uiterlijk woensdag 4 december 2019 via info@ladiesgenk.be .

Foto – (c) KRC Genk Ladies

Bekijk ook nog de eerste kwartfinale van afgelopen zaterdag 16 november 2019 in Wondelgem via:

https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=53242

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share