Share

Het was alweer een druk voetbalweekend met een volledige speeldag in de Belgische Super League die al begon op vrijdagavond 6 december 2019 en ook in de eerste en de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal werd er een volledige speeldag afgewerkt. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

***Super League – 11de speeldag:

KRC Genk Ladies – OH Leuven 3-0;

Doelpunten: 18′ Riete Loos 1-0, 63′ Amber Tysiak 2-0, 69′ Sien Vandersanden 3-0.

Bekijk de doelpunten dankzij Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/2421135788145106/

KAA Gent Ladies – Standard 2-0;

Doelpunten: 68′ Jassina Blom 1-0, 78′ Shari Van Belle 2-0.

Bekijk de hoogtepunten dankzij Sportbeat TV:

https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/423654555205374/

Zaterdag gespeeld:

Club Brugge – RSC Anderlecht 0-1;

Doelpunt: 83′ Elke Van Gorp 0-1.

RSC Anderlecht is als leider nog altijd ongeslagen met nu 25 punten uit 9 wedstrijden. Standard volgt als tweede met 21 punten uit 10 duels. KAA Gent Ladies is derde met 18 punten uit 10 wedstrijden. KRC Genk Ladies is vierde met 16 punten uit 11 duels terwijl Club Brugge als vijfde 12 punten uit 11 wedstrijden telt. OH Leuven sluit de rij zonder punten na 11 duels.

De Portugese Solange Carvalhas, hier nog aan de bal tijdens de voorronde van de UWCL tegen Linfield Ladies, is inmiddels vertrokken bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nog melden dat RSC Anderlecht nu dinsdag 10 december 2019 de uitgestelde wedstrijd van de 5de speeldag tegen KAA Gent Ladies speelt op het Belgian Football Center in Tubeke en dat de Portugese middenvelder Solange Carvalhas, die nog aantrad in de UEFA Women’s Champions League met RSC Anderlecht en ook op de openingsdag op bezoek bij Club Brugge, vrouwelijk paars-wit inmiddels heeft verlaten.

Blik ook nog even terug op de 1ste speeldag toen Club Brugge en RSC Anderlecht ook tegenover mekaar stonden in Brugge:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=51421

***1ste klasse – 12de speeldag:

USGTH Ladies – OH Leuven B 1-0;

VC Moldavo – KSK Voorwaarts Zwevezele 5-0 forfait;

KRC Genk Ladies B – SC Eendracht Aalst 0-3;

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe 1-4;

FW Diksmuide Merkem – KAA Gent Ladies B 0-3;

Standard B – Kontich 2-2;

KV Mechelen – Massenhoven 1-0;

DVC Eva’s Tienen bye;

SC Eendracht Aalst heeft ook na 10 wedstrijden nog het maximum van de punten: 30 op 30! FWS Woluwe is de eerste achtervolger op 5 punten van de leider maar met een wedstrijd meer gespeeld. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies is derde op 8 punten van SC Eendracht Aalst. Onderaan is USGTH Ladies nu 11de met 10 punten uit 11 duels. FW Diksmuide Merkem en KSK Voorwaarts Zwevezele hebben allebei 9 punten uit 10 wedstrijden. KV Massenhoven is 14de met 8 punten uit 11 duels. KV Mechelen blijft ondanks de winst voorlopig 15de en laatste met nu 8 punten uit 12 wedstrijden!

***2de klasse A – 12de speeldag:

K. Wuustwezel FC – Dames VK Egem 2-2;

Lees over dit duel via:

http://www.dvkegem.be/20191207.html

SW Ladies Harelbeke – KSV Sottegem 0-7;

KSV Sottegem na de uitwinst op bezoek bij SW Ladies Harelbeke! Foto – (c) KSV Sottegem / GL

USGTH Ladies B – Olsa Brakel 1-6;

Olsa Brakel won met ruime cijfers op bezoek bij het beloftenteam van USGTH Ladies. Foto – (c) Olsa Brakel / YH

RSC Anderlecht B – ASC Havinnes 9-1;

Bosdam Beveren – Club Brugge B 5-2;

Bekijk de hoogtepunten uit dit duel met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

SV Zulte Waregem B – KAA Gent Ladies C 2-2;

FWS Woluwe B – Svelta Melsele 1-1;

Het beloftenteam van RSC Anderlecht knoopte opnieuw aan met de overwinning en heeft nu als leider 33 punten uit 12 wedstrijden. De eerste drie achtervolgers speelden allemaal gelijk en zo hebben Svelta Melsele en Wuustwezel nu 6 punten achterstand en Dames VK Egem 9 punten. Onderaan staat het beloftenteam van Club Brugge 10de met 15 punten voor Olsa Brakel dat evenveel punten telt maar een minder goed doelsaldo heeft. Het beloftenteam van Union Saint-Ghislain TH is 12de met 5 punten uit 12 duels. SW Ladies Harelbeke heeft als 13de 2 punten uit 12 wedstrijden en ASC Havinnes staat nog altijd 14de met 1 punt uit nu 12 duels.

***2de klasse B – 12de speeldag:

KSK Heist – KHO Wolvertem Merchtem 0-1;

VVC Brasschaat – KVC Westerlo Ladies 4-2;

Bekijk de hoogtepunten uit deze wedstrijd dankzij Danny Aerts (VVC TV):

RFC de Liège – FC Irlande Auderghem 2-0;

Eendracht Louwel – ASE de Chastre 2-5;

KV Mechelen B – RUS Loyers 3-6;

RFC Perwez – Standard C 0-3;

Sibret bye;

RFC de Liège blijft ongeslagen en eerste in de stand met nu 31 punten uit 11 wedstrijden. ASE de Chastre als tweede en Standard C volgen op 5 punten van de leider. VVC Brasschaat sprong dankzij de winst tegen KVC Westerlo over zijn tegenstander en over Sibret naar de 4de plaats met nu 19 punten uit 11 wedstrijden. Onderaan is RUS Loyers 9de met 13 punten uit 11 duels. FC Irlande Auderghem is tiende met 11 punten uit evenveel wedstrijden. Eendracht Louwel heeft als 11de 7 punten uit 12 duels. RFC Perwez is 12de met 6 punten uit 11 wedstrijden en het beloftenteam van KV Mechelen blijft op de 13de en laatste plaats met 4 punten uit 11 wedstrijden.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share