Share

Dat je ook in de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal een leuke wedstrijd kan bekijken werd afgelopen zaterdag 7 december 2019 nogmaals bewezen. De topaffiche in de tweede klasse A tussen K. Wuustwezel FC en Dames VK Egem, het team dat vorige week als eerste het beloftenteam van RSC Anderlecht versloeg, bracht mooi voetbal, spanning, spektakel en goals.

U kan de hoogtepunten van het duel tussen K. Wuustwezel FC en Dames VK Egem bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het werd dus 2-2 in het Gemeentelijk Sportpark Kattegat van Wuustwezel met al bijzonder snel een doelpunt van Marieke Peeters voor de thuisploeg (1-0, 2de minuut) en nog voor halfweg de eerste helft de gelijkmaker van Ellen Stichelbaut (1-1, 18de minuut). In het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong dit keer vanop de strafschopstip dankzij Tinne Van Den Bergh (2-1, 47ste minuut) en dat nadat de bezoekers in de eerste helft een volgens de nieuwe regels zuivere strafschop onthouden werden maar de scheidsrechter oordeelde dat de speelster haar gezicht beschermde. Toch kwam Dames VK Egem nog langszij toen Lobke Haeck in het slotkwartier de bordjes in evenwicht bracht (2-2, 77ste minuut). En de bezoekers hadden de wedstrijd nog kunnen winnen want daarna redde Lize Peeters in-extremis een poging van Lobke Haeck op de lijn en trof Ellen Stichelbaut (85ste minuut) nog de paal voor Dames VK Egem in een wedstrijd met veel kansen die dus uiteindelijk op een puntendeling uitdraaide.

K. Wuustwezel FC voor de thuiswedstrijd tegen Dames VK Egem met centraal vooraan de zwangere Stefanie Van Ginderen. Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de stand blijft Wuustwezel onder leiding van hun gedreven coach Elke Somers nu derde met 27 punten uit 12 wedstrijden. Dat zijn er evenveel als de tweede in de stand KVK Svelta Melsele. Deze beide teams hebben 6 punten achterstand op het beloftenteam van RSC Anderlecht, de leider in deze reeks. Dames VK Egem is voorlopig onder het interim-duo Henk Sabbe en Marnix Demeyere nog altijd vierde met 24 punten uit 12 wedstrijden. Het is overigens nog op zoek naar een coach voor na nieuwjaar.

Dames VK Egem voor de aftrap van het duel op bezoek bij K. Wuustwezel FC op zaterdag 7 december 2019! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Op de 13de speeldag, de laatste voor de jaarwisseling, gaat K. Wuustwezel nu zaterdag 14 december 2019 op bezoek bij ASC Havinnes terwijl Dames VK Egem een derby speelt thuis tegen SW Ladies Harelbeke. Onmiddellijk na nieuwjaar speelt K. Wuustwezel op zaterdag 11 januari 2020 uit bij KVK Svelta Melsele waarna het op zaterdag 18 januari 2020 het beloftenteam van RSC Anderlecht ontvangt. Dames VK Egem begint na nieuwjaar met een thuiswedstrijd tegen het beloftenteam van USGTH Ladies (zaterdag 11 januari 2020) waarna het op bezoek gaat bij FC Bosdam Beveren (zaterdag 18 januari 2020).

Luister naar Lobke Haeck (Dames VK Egem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tinne Van Den Bergh (K. Wuustwezel FC) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk alle uitslagen in de tweede klasse A van het voorbije weekend en nog meer samenvattingen zoals die van VVC Brasschaat – KVC Westerlo in de 2de klasse B via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=53669

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share