In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal stond op zaterdag 18 januari 2020 de eerste speeldag van de terugronde op het programma met enkele leuke affiches.

De speelsters van SV Zulte Waregem wisten inmiddels dat ze volgend seizoen met hun club in de Super League kunnen gaan aantreden. Het duel op bezoek bij leider SC Eendracht Aalst was dus eigenlijk een mooie test. Het werd een boeiende wedstrijd waarin SV Zulte Waregem de kans kreeg om Aalst te verrassen maar de jonge beloftevolle doelvrouw van de thuisploeg Riet Maes hield net voor het halfuur een strafschop van Julie Devos uit haar netten waarna het team van trainer Dirk Decoen het heft in handen nam en nog voor de rust twee doelpunten lukte terwijl de bezoekers de lat troffen. In de tweede helft kwam de thuisploeg al vroeg op 3-0, ze hadden ook een poging op de lat en nadat vrouwelijk Essevee dan toch scoorde in de hoop nog terug te kunnen slaan (3-1) was het aan de overkant bij de eerste mogelijkheid ook opnieuw raak (4-1). De aanwezige toeschouwers kregen wie weet misschien wel een voorsmaakje op een duel dat volgend seizoen misschien wel op het hoogste niveau zal plaatsvinden. Aalst bleef dus ongeslagen en het zag de volgende tegenstander in de competitie FWS Woluwe drie punten verliezen op bezoek bij Kontich (2-1-nederlaag) terwijl het beloftenteam van KAA Gent Ladies met de bij de vrouwelijke Buffalo’s teruggekeerde Belgian Red Flame Nicky Evrard in het doel de volle buit pakte uit bij het beloftenteam van OH Leuven (0-2).

Nicky Evrard is terug bij KAA Gent Ladies. Ze won met de beloften op bezoek bij de beloften van OH Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

VC Moldavo zette ook een mooie prestatie neer want met de 3-0-thuiswinst tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies lukte het een 15 op 15.  Alle doelpunten vielen daar in de tweede helft via Bo Schepkens (1-0,  49ste minuut), Stephanie Allaert op strafschop (2-0, 79ste minuut) en Tessa Willekens (3-0, 86ste minuut). De vraag rijst meteen of het team van coach Stijn Van Deuren ook in de volgende weken ongeslagen kan blijven en zo de race naar de tweede plaats kan verder zetten.

Bekijk een samenvatting van de vijfde overwinning op rij van VC Moldavo thuis tegen KRC Genk Ladies met dank aan Karl Van Ingelgom:

Onderaan het klassement waren er mooie overwinningen voor FW Diksmuide Merkem thuis tegen Massenhoven (2-0), voor Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele (0-2) en voor KV Mechelen thuis tegen DVC Eva’s Tienen (3-2).

***Dit zijn alle doelpuntenmakers op de 16de speeldag in eerste klasse:

SC Eendracht Aalst – SV Zulte Waregem 4-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: : 34′ Margaux Van Ackere 1-0, 42′ Henriette Awete 2-0, 48′ Evy De Smedt 3-0, 75′ Summer Rogiers 3-1, 77′ Margaux Van Ackere 4-1;

Bijzonderheid: 27′ Riet Maes (SC E. Aalst) redt strafschop van Julie Devos (SV Zulte Waregem).

Bekijk een ruime samenvatting van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

VC Moldavo – KRC Genk Ladies B 3-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 49′ Bo Schepkens 1-0, 72′ Stephanie Allaert 2-0 op strafschop, 86′ Tessa Willekens 3-0.

OH Leuven B – KAA Gent Ladies B 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 18′ Debby Coenraets 0-1, 61′ Romy Camps 0-2.

Kontich – FWS Woluwe 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 6′ Lies Tambeur 0-1, 30′ Kaily Dhondt 1-1, 84′ Chiara Wielockx 2-1.

KSK Voorwaarts Zwevezele – USGTH Ladies 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 39′ Maëlis Henneuse 0-1, 70′ Elodie Hansenne 0-2.

FW Diksmuide Merkem – Massenhoven 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 27′ Charlotte Van De Vyvere 1-0, 80′ Bieke Deman 2-0.

KV Mechelen – DVC Eva’s Tienen 3-2 (rust: 2-1);

Doelpunten: 5′ Laura Baetens 1-0, 13′ Shauny Polfliet 2-0, 26′ Lorène Martin 2-1, 60′ Lorène Martin 2-2, 85′ Laura Baetens 3-2.