Share

De Engelse bondscoach Mark Sampson heeft op dinsdag 29 maart 2016 zijn selektie bekendgemaakt voor de EK-kwalificatieinterlands tegen België van vrijdag 8 april 2016 in Rotherham en tegen Bosnië-Herzegovina op dinsdag 12 april 2016 in Zenica.

Engeland, dat op de meest recente FIFA-wereldranglijst bij de vrouwen voor het eerst op de vierde plaats terechtkwam (België staat nog altijd 28ste), mist voor deze twee duels Jodie Taylor (Arsenal) en Isobel Christiansen (Manchester City) wegens blessure. Ellen White en Amy Turner, allebei van Notts County maken hun terugkeer in de kern.

Engeland, dat derde werd op het voorbije WK 2015 in Canada, heeft in de groep van de Belgian Red Flames als enige nog het maximum van de punten (6 op 6 na overwinning op Estland 0-8 en thuis tegen Bosnië-Herzegovina 1-0) maar het kende begin maart een wat resultaten betreft tegenvallende SheBelievesCup met nederlagen tegen wereldkampioen Verenigde Staten (1-0) en tegen Europees kampioen Duitsland (1-2) en een scoreloos gelijkspel tegen Frankrijk (0-0).

Dit is de 23-koppige selektie van Engeland voor het duel tegen de Belgian Red Flames:
Doel: Karen Bardsley (Manchester City), Siobhan Chamberlain (Liverpool), Carly Telford (Notts County);
Verdediging: Laura Bassett (Notts County), Lucy Bronze (Manchester City), Gilly Flaherty (Chelsea), Alex Greenwood (Liverpool), Steph Houghton (Manchester City), Alex Scott (Arsenal), Casey Stoney (Arsenal), Demi Stokes (Manchester City), Amy Turner (Notts County)
Middenveld: Katie Chapman (Chelsea), Jordan Nobbs (Arsenal), Jo Potter (Birmingham City), Jill Scott (Manchester City), Fara Williams (Arsenal)
Aanval: Eniola Aluko (Chelsea), Karen Carney (Chelsea), Gemma Davison (Chelsea), Toni Duggan (Manchester City), Fran Kirby (Chelsea), Ellen White (Notts County)

Voor meer over The Lionesses, het Engelse nationale vrouwenteam:
Website Engelse Voetbalbond The FA.com

PS: Voor de volledigheid dit zijn de 23 Belgian Red Flames die bondscoach Ives Serneels voorlopig selekteerde:
Doel: Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Diede Lemey (RSC Anderlecht), Justien Odeurs (Lierse);
Verdediging: Maud Coutereels (Standard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Lorca Van De Putte (Kristianstad), Nicky Van Den Abbeele (Lierse), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Aline Zeler (Standard).
Middenveld: Julie Biesmans (Standard), Tine De Caigny (Lierse), Cécile De Gernier (Standard), Lien Mermans (Lierse), Lenie Onzia (FC Twente), Davina Philtjens (Standard), Marlies Verbruggen (RSC Anderlecht), Sara Yüceil (Standard).
Aanval: Janice Cayman (Juvisy), Jana Coryn (Lierse), Tine Schryvers (Valerenga IF), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg).

Aangezien er nog competitievoetbal is in de Super League op vrijdag 1 april 2016 zijn wijzigingen echter nog altijd mogelijk.

* Ook nog melden dat Manon Melis, de 136-voudige international die 59 keer scoorde voor vrouwelijk Oranje (en meer dan eens tegen België), haar interlandcarrière stopzet! Dat maakte de speelster van het Amerikaanse Seattle Reign op dinsdag 29 maart 2016 bekend.

Bekijk een video rond Manon Melis:

Share