De Belgian Red Flames U17 speelden op dinsdag 29 maart 2016 hun laatste wedstrijd in de Eliteronde in Servië. In Pecinci moesten ze het opnemen tegen de groepswinnaar Engeland terwijl op hetzelfde ogenblik op het sportcentar Stara Pazova gastland Servië Ijsland partij gaf in een duel waarin de winnaar zich mits een ruime score eventueel nog kon plaatsen voor de eindronde!

De Belgian Red Flames U17 slaagden er dit keer wel in de score tot bijna aan de rust blank te houden. Maar in de toegevoegde tijd lukte Ellie Brazil (1-0, 40ste + 1′ minuut) dan toch de openingstreffer. Vroeg in het begin van de tweede helft zorgde Niamh Charles voor de verdubbeling van de Engelse voorsprong en de eindstand (2-0, 46ste minuut).

Servië haalde het in de andere wedstrijd met 5-1 tegen Ijsland en het plaatste zich zo in-extremis ten koste van Denemarken voor het EK 2016 in Wit-Rusland. Tot voor vandaag had Denemarken de beste papieren met 3 punten tegen de eerste (Spanje) en de derde (Noord-Ierland) uit groep 2 en een doelsaldo van 4-2 maar Servië eindigt dankzij die 5-1 met eveneens 3 punten en een doelsaldo van 6-4 wat dus net voldoende was om het ticket te veroveren. Servië liep eerst uit tot 5-0 dankzij 3 goals van captain Allegra Poljak (1-0, 3de, 3-0, 39ste en 4-0, 53ste minuut) en doelpunten van Aida Kardović (2-0, 31ste minuut) en van Teodora Burkert (5-0, 62ste minuut). Agla Maria Albertsdottir redde iets later nog de eer voor Ijsland (5-1, 65ste minuut).

De Belgische opstelling tegen Engeland zag er als volgt uit: Lowiese Seynhaeve; Sarah Wijnants (captain), Romy Camps, Karlijn Knapen (41′ Ellen Knockaert), Ella Vierendeels; Yentl De Coster, Yenthe Kerckhofs (captain) (66′ Anaïs Bey-Temsamani); Gwen Duijsters (41′ Shari Van Belle), Davinia Vanmechelen, Eva De Baets; Marie Minnaert.
Bondscoach: Tamara Cassimon.

Voor de volledigheid alle doelpuntenmakers op de laatste speeldag in groep 6:

Engeland – België 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 40′ + 1′ Ellie Brazil 1-0, 46′ Niamh Charles 2-0.

Servië – Ijsland 5-1 (rust: 3-0);
Doelpunten: 3′ Allegra Poljak 1-0, 31′ Aida Kardović 2-0, 39′ Allegra Poljak 3-0, 53′ Allegra Poljak 4-0, 62′ Teodora Burkert 5-0, 65′ Agla Maria Albertsdottir 5-1.