In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal waren ze op zaterdag 22 februari 2020 aan de 20ste speeldag toe. Het werd een speeldag waarbij slechts één thuisploeg kon winnen.

Herfstkampioen en leider SC Eendracht Aalst zorgde daarvoor met een 3-0-overwinning tegen Kontich dankzij een owngoal van de bezoekers voor de rust en nog twee doelpunten in de tweede helft. SC Eendracht Aalst loopt zo in het klassement opnieuw uit want eerste achtervolger FWS Woluwe had een vrij weekend!

Opmerkelijk waren de uitoverwinningen van SV Zulte Waregem op bezoek bij VC Moldavo (0-1), van DVC Eva’s Tienen uit bij het beloftenteam van Standard (0-1) en van USGTH Ladies op bezoek bij het beloftenteam van KRC Genk Ladies. Het beloftenteam van OH Leuven pakte ook de volle buit bij Massenhoven (1-2) terwijl Famkes Westhoek Diksmuide Merkem in Mechelen de wellicht meest spectaculaire wedstrijd van het weekend in deze reeks speelde. Het liep al snel tot 0-3 uit maar nog voor de rust had de thuisploeg de aansluitingstreffer te pakken. Na de pauze kwam het zelfs vroeg op gelijke hoogte om uiteindelijk toch nog het onderspit te moeten delven. Met 3-4 hadden de aanwezige toeschouwers in elk geval 7 goals en een bijna gelukte terugkeer van de thuisploeg gezien. FW Diksmuide Merkem zet een 13 op 15 neer en kan verder naar omhoog kijken.

Helemaal onderaan haalde KSK Voorwaarts Zwevezele wel een gelijkspel en dat thuis tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies. Met die 1-1 duwen ze KV Mechelen voorlopig opnieuw naar de 15de en de laatste plaats in de eerste klasse!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 20ste speeldag in 1ste klasse:

KSK Voorwaarts Zwevezele – KAA Gent Ladies B 1-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 59′ Geena-Lisa Buyle 0-1, 87′ Jolien Vandepitte 1-1.

SC E. Aalst – Kontich 3-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 36′ Taziana Rombauts 1-0 owngoal, 68′ Margaux Van Ackere 2-0, 81′ Evy De Smedt 3-0.

VC Moldavo – SV Zulte Waregem 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 75′ Liesa Capiau 0-1.

Massenhoven – OH Leuven B 1-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 50′ Valentine Hannecart 0-1, 74′ Jolien Van Doren 0-2, 79′ Anke De Vos 1-2.

KRC Genk Ladies B – USGTH Ladies 2-4 (rust: 2-1);

Doelpunten: 6′ Gwen Duijsters 1-0, 8′ Anaïs Autem 1-1, 17′ Silke Leynen 2-1, 62′ Anaïs Autem 2-2, 66′ Maëlis Henneuse 2-3, 85′ Elodie Hansenne 2-4.

Standard B – DVC Eva’s Tienen 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 70′ Karlijn Lycke 0-1 op strafschop.

KV Mechelen – FW Diksmuide Merkem 3-4 (rust: 0-3);

Doelpunten: 8′ Charlotte Van De Vyvere 0-1, 13′ Laura Delheye 0-2, 20′ Charlotte Van De Vyvere 0-3, 42′ Pure Eke 1-3, 44′ Liesl Dupont 2-3, 55′ Liesl Dupont 3-3, 78′ Sofie Huyghebaert 3-4.