Op zondag 8 maart 2020, de internationale vrouwendag, stond er in de 3de provinciale West-Vlaanderen een duel op het programma tussen KVK Avelgem C en leider KSV Rumbeke, het team van trainer Carlo Lanssens dat vooraf een 67 op 69 had neergezet.

KVK Avelgem C voor het titelduel tegen KSV Rumbeke op de internationale vrouwendag 2020! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Bij winst waren de bezoekers kampioen maar KVK Avelgem C, dat onder leiding van Bert Vandenbroucke uit 21 duels toch al 25 punten veroverd had, wou daar wel nog een stokje voor steken.

U kan een samenvatting van KVK Avelgem C – KSV Rumbeke bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KSV Rumbeke kwam dus al vroeg op voorsprong via Delfien Depoortere (0-1, 3de minuut). Kort voor de rust verdubbelde captain Lize Devos vanop de strafschopstip de voorsprong (0-2, 44ste minuut) en na tien minuten in de tweede helft kopte Evelyn Ruysschaert van de thuisploeg een hoekschop van linksachter Shirley Meseure tegen de netten (0-3, 55ste minuut). Iets meer dan een halfuur later mocht KSV Rumbeke vieren want het was de eerste kampioen in West-Vlaanderen in het seizoen 2019-2020!

Luister naar Shirley Meseure (KSV Rumbeke) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Carlo Lanssens (trainer KSV Rumbeke) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lize Devos (KSV Rumbeke) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Julie Mathijs (KVK Avelgem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Amber Thijs (KVK Avelgem) dankzij Vrouwenteam TV:

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van KSV Rumbeke met de titel in de 3de provinciale West-Vlaanderen en de bijhorende promotie naar de 2de provinciale!

De kampioenenploeg van KSV Rumbeke voor de beslissende wedstrijd van het seizoen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict