Share

Tijdens de lockdown vanwege het coronavirus kwam het vrouwenvoetbal in de media zo nu en dan eens aan bod vooral dankzij de Belgian Red Flames. Maar wie verder keek ontdekte dat ook andere speelsters wel eens in een magazine of in een krant verschenen. Dat was het geval voor Charlotte de Cock van de Antwerpse tweede provincialer K. Berchem Sport die in het artikel ‘Vrouwen in stoere sporten’ met als ondertitel ‘Stoom aflaten’ van Ringo Gomez-Jorge op pagina 25 van het Standaard Magazine van zaterdag 9 mei 2020 geportretteerd werd naast Marie Feyaerts (powerliften), Marthe Truyen (veldrijden) en Caitlynn Cool (rugby).

Charlotte, die tien jaar geleden begon met voetballen en het voorbije seizoen ook de meisjes U11 van K. Berchem Sport coachte, liet in het artikel noteren dat ze gedanst en geturnd heeft maar dat ze een brutere sport wilde. Ze koos voor voetbal vanwege de hardheid. In voetbal kan je immers je frustraties kwijt in de duels, de harde trappen en de sprints. Ook merkte ze dat de tijden veranderd zijn: “Ouders vinden een voetballende dochter niet meer vreemd en daarbij speelt de visibiliteit van de Red Flames een belangrijke rol. Het is een heel laagdrempelige sport die populair is en wijdverspreid.”

Nog meegeven dat K. Berchem Sport volgend seizoen ook start met een meisjesteam U16 naast de al bestaande U11 en U13. Het beloftenteam speelt opnieuw in 3de provinciale Antwerpen. Voor het meisjesteam U11 is de club nog op zoek naar een nieuwe coach omdat Charlotte de Cock hiervoor door werkomstandigheden niet meer beschikbaar is. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Willy Valenberghs via willyvalenberghs@skynet.be of ook nog bij Marc Vercammen, algemeen manager van het vrouwenvoetbal van K. Berchem Sport via vercammen_marc@hotmail.com of op gsm-nummer 0478/26.18.09.

Voor nog meer over K. Berchem Sport kan U terecht via:

Webiste K. Berchem Sport Vrouwen

U kan het volledige artikel ‘Vrouwen in stoere sporten’ van De Standaard ook nog bekijken via:

De Standaard Magazine

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

 

Share